Δείτε: Αυτός είναι ο νέος δρόμος στα Τέμπη που αλλάζει το οδικό δίκτυο (pics & vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Απριλίου 2017, 05:40 6 Απριλίου 2017, 5:40

Σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού και θα το κάνει ασφαλέστερο.

Η μεγάλη σήραγγα των Τεμπών, μήκους 6 χλμ. θα παραδοθεί σήμερα, παρουσία και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 15 λεπτά.

Το έργο περιλαμβάνει τη Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ. αλλά και τις δύο άλλες (μία στα Τέμπη και μία στον Πλαταμώνα).


Οι 3 μεγάλες Σήραγγες αντικαθιστούν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα.

Το τμήμα κατασκευής περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομο 25 χιλιομέτρων, ενώ οι σήραγγες έχουν μήκος περίπου 11 χιλιόμετρα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η σήραγγα των Τεμπών, η οποία είναι 6 χιλιόμετρα και θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Η σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, με τον κάθε κλάδο να έχει διάμετρο 14,8 μέτρα, δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκ και μια ΛΕΑ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,5 μέτρα. Επίσης διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού/εκκαπνισμού.

Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής/διασυνδετήρια σήραγγα με τον διπλανό κλάδο, ενώ κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις 13:00 θα μιλήσει στις τελετή παράδοσης από κοινού με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Κ. Κρέτσου στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Θα καταθέσει μάλιστα και στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Ετικέτες: