Θα απαντήσει κανένας φορέας στον στυγνό εκβιασμό; | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Απριλίου 2017, 14:21 30 Απριλίου 2017, 14:21

Έρχεται ένας τελικός μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και νομίζω πως οι μηχανισμοί των δύο ομάδων πρέπει να στοχεύσουν στο πως θα δούμε ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό θέαμα και πως θα καλυφθούν οι δεδομένες αδυναμίες διεξαγωγής του τελικού στο παρατημένο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ξεκινώ με αυτό γιατί έχω μεγάλη φοβία για το Σάββατο και το επίπεδο οργάνωσης.

Πάμε στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν όρια που έχουν ξεπεραστεί και εκτιμώ πως πρέπει πλέον να επέμβει ο εισαγγελέας.

Η επικοινωνιακή δύναμη του Παναθηναϊκού είναι παραδοσιακή. Μην έχοντας κεφάλαια να επενδύσει στην ομάδα, μην έχοντας παράγοντες της δυναμικής του παρελθόντος, έχουν ρίξει 100% το βάρος στον επικοινωνιακό εκβιασμό.

Κορυφαία στιγμή του η καταγγελία για τον Κύζα και την παρουσία του σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου και με υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του διαιτητή που μπορούν να τινάξουν στον αέρα την ίδια την οικογένειά του.

Η καταγγελία από μόνη της δεν λέει κάτι αν δεν υπήρχε η διαρροή της. Και κάπου εδώ, το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει.

Αυτή η πρακτική είναι και αποτελεσματική αφού δεν υπάρχει κανένας να προστατέψει τους διαιτητές. Στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει εννέα πέναλτι, κάποια από αυτά αστεία όπως του Γκράνα και του Καραντώνη. Επίσης οι παίκτες του εκβιάζουν μονίμως σφυρίγματα, πιέζουν τους διαιτητές με την πρώτη ευκαιρία και βέβαια, ο πιο «βρώμικος» παίκτης της ομάδας τους, ο Μάρκους Μπεργκ, έχει τελειώσει ένα πρωτάθλημα με τέσσερις κίτρινες κάρτες. Για να μη παρεξηγηθώ, μου αρέσει ο τρόπος του Μπεργκ, απλά δεν είναι για τέσσερις κάρτες τη σεζόν.

Αντιλαμβάνομαι πως το θέμα της αδειοδότησης πιέζει την Αθηναϊκή ΠΑΕ, όμως και εμείς είχαμε προβλήματα και δεν προσπαθούσαμε να διαλύσουμε τα πάντα. Συνήθως διαλυόμασταν μόνοι μας και αφήναμε τους υπολοίπους ήσυχους.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει στυγνός εκβιασμός εδώ, μάλλον δεν του κόβει και ιδιαίτερα. Και επειδή του εισαγγελέα του κόβει, απορώ γιατί δεν έχει κινηθεί ακόμη.

Όπως απορώ, για τους λόγους που η επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ δεν έχει παρέμβει για να τελειώνει αυτή η αλητεία. Και αν λυγίσει σε αυτή και κάνει τα γούστα της, σύντομα θα είμαστε άπαντες σε θέση να το κάνουμε.

Ο Ιβάν θα πάρει τον Πήγασο, ο Μαρινάκης θα κάνει καμιά δυο συμφωνίες ακόμη συν αυτά που έχει, ο Μελισσανίδης έχει τον ΟΠΑΠ, θα γίνουμε ροντέο.

Δεν ξέρω ποιος θα σφυρίξει τον τελικό και πραγματικά εύχομαι να μη κάνει το παραμικρό λάθος και να κερδίσει το τρόπαιο ο καλύτερος.

Αν όμως φτάσαμε σε σημείο να μη χαιρόμαστε μία πρόκριση με 4-0, έχοντας το βάρος του 2-0 του πρώτου αγώνα επειδή μας τα έκαναν μπαλόνια, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Όπως πρόβλημα αντιλαμβάνομαι πως είναι για την πρωτεύουσά μας το να μπει και τέταρτος στη πίτα. Ειδικά με την θέση των ΜΜΕ ξεκαρδίζομαι γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι γίνεται.

Ο ΠΑΟΚ είναι το κλειδί για την ισορροπία. Τόσα χρόνια μας πρήξατε με το «κάντε επενδύσεις να πάρετε πρωτάθλημα». Ε λοιπόν κάναμε επενδύσεις και ο καρπαζοεισπράκτορας τέλος.

Φτάνοντας προς το τέλος της σεζόν και επειδή έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα, ελπίζω η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ να κάνει καλά τη δουλειάς της.

Εμείς εδώ οι πλούσιοι, δεν αντέχουμε να βλέπουμε ανταγωνιστές μας που κινούνται υπόγεια και χωρίς καθόλου μπέσα, να μας εκβιάζουν τη στιγμή που δεν έχουν φροντίσει τα τυπικά.

ΥΓ Στο μπάσκετ είμαστε φτωχοί ακόμη, όμως παρόλα αυτά δεν εκβιάζουμε κανέναν. Δεν πρόκειται να βγάλουμε πως ο Πηλοϊδης ήταν για παράδειγμα στο πολυμορφικό κέντρο του ενός δις του Λάσκαρη πριν μας παίξει αυτή την σημερινή κωμωδία.

Δεν θα πω αν με αδίκησε ή όχι, απλά στα επόμενα παιχνίδια, ένα ή δύο, ας αφήσουν οι μασόνοι τις ομάδες να παίξουν μπάσκετ.

Όσο για τον Πηλοϊδη πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τόσα χρόνια τι του έχει κάνει ο ΠΑΟΚ. Θα τον πάω κι αυτόν μία βόλτα στο… Ωραιόκαστρο να στρώσει.

πηγή:  sdna.gr