Βασιλειάδης: Αν συνεχίσουν έτσι οι “μεγάλοι” δεν θα βγουν κερδισμένοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Μαΐου 2017, 13:28 3 Μαΐου 2017, 13:28

​Πολλά από τα «ανοιχτά» ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου συζητήθηκαν την Τρίτη στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο. Ένα από αυτά ήταν και το θέμα της μετακίνησης των οπαδών, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να αναφέρεται σε αυτό κατά την αποχώρησή του, τονίζοντας πως αν όλα πάνε καλά σε αυτό το «τεστ» θα γίνει το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα και το αν τελικά η Πολιτεία την επιτρέψει. Επιπλέον, σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, τόνισε με νόημα ότι «πρέπει να χαμηλώσουν όλοι τους τόνους να σταματήσουμε να παίζουμε διαρκώς με την φωτιά. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένες οι μεγάλες ομάδες».

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης:

«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με καλό σκοπό με την διοίκηση της ΕΠΟ στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουμε και της τακτικής συζήτησης για όλα τα κομμάτια που αφορούν το ποδόσφαιρο. Μία συνάντηση με βασικούς τομείς και στόχευση την ομαλότητα την διαφάνεια και το αυτοδιοίκητο και επίσης και μια κουβέντα και για τον τελικό και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μία αναφορά. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα για τις μετακινήσεις των οπαδών. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι ένα πολύ κρίσιμο τεστ για αυτό το θέμα για να δούμε εάν θα έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση. Είμαστε πολύ κοντά για να δούμε πως θα κυλήσει η επόμενη μέρα. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα νομικά και τα οικονομικά. Οι σκιές υπάρχουν, αλλά με το σωστό πλαίσιο και τις σωστές κινήσεις μπορούμε να προχωρήσουμε.

Μέσα στον Μάιο όπως ξέρετε θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι τις 31 Μαΐου που τελειώνει η θητεία της υφιστάμενης διοίκησης να προσπαθήσουμε για να προχωρήσουμε μπροστά και να πάμε στην επόμενη μέρα. Δεν είναι όλα ρόδινα στο ποδόσφαιρο, μπορούμε όμως να διώξουμε όλες τις σκιές και όλα τα προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε τις σωστές πρωτοβουλίες και να φτιάξουμε τη νέα μέρα του ποδοσφαίρου».


Όσο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, σημείωσε: «Πρέπει να χαμηλώσουν όλοι τους τόνους να σταματήσουμε να παίζουμε διαρκώς με την φωτιά. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένες οι μεγάλες ομάδες. Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορούν να πάνε 15 ομάδες στον τελικό αλλά μόνο δύο. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και για το εκλογικό σύστημα και για τις διατάξεις».


Από την μεριά του ο Γιάννης Δρόσος δήλωσε τα εξής: «Προσπαθούμε όλοι να επιστρέψει το ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει. Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα. Θα προσπαθήσουμε από κοινού με τον Υπουργό να πάμε στην συνάντηση με την ΦΙΦΑ χωρίς άλλα προβλήματα. Οι κανονισμοί οι πιο πολλοί είναι εκεί. Στο καταστατικό κάποια θέματα τα έχουμε πάρει έτοιμα κάποια άλλα δεν τα έχουμε συζητήσει ακόμα. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να στεναχωρήσουμε πολλούς αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε.


Ο οικονομικός έλεγχος πλησιάζει προς το τέλος. Το πόρισμα της Deloitte θα το αναρτήσουμε τις επόμενες μέρες. Έχω μεγάλη αισιοδοξία για τον τελικό ότι θα πάνε όλα καλά. Συγχαρητήρια και στις φιναλίστ και σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν. Θα ζητήσουμε την προσοχή και την συνεργασία των αρχών. Και οι φίλαθλοι χωρίς να κόψουν την ζωντάνια και το πάθος τους να μη παρασυρθούν».

Πηγή: sdna.gr

Ετικέτες: