Κίνα: Φωτογραφία σε γιγαντοοθόνες για τους πεζούς που περνάνε με κόκκινο | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 18:16 20 Ιουνίου 2017, 18:16

Είναι ικανή μια φωτογραφία σου, παρέα με τον αριθμό της ταυτότητάς σου, να σε αποτρέψει από το να περάσεις ξανά ένα φανάρι με κόκκινο; Στην Κίνα, πάντως, το δοκιμάζουν, θέλοντας να σταματήσουν τους πεζούς από το να βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Σε τέσσερις επαρχίες, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου, που εντοπίζει τους πεζούς οι οποίοι δεν αντέχουν να περιμένουν να ανάψει πράσινο και προβάλουν τις φωτογραφίες τους σε γιγαντοοθόνες.

Η τεχνολογία αυτή έχει εντοπίσει περισσότερους από 6.000 πεζούς, οι οποίοι πέρασαν με κόκκινο, από τις αρχές Μαΐου όταν εγκαταστάθηκε στην πόλη Τζινάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρόγραμμα τραβά φωτογραφίες από τους συγκεκριμένους παραβάτες και έπειτα από αναζήτηση στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη το πρόσωπο του πεζού που πέρασε με κόκκινο, μαζί με προσωπικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός της ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας.

Υπάρχει κι άλλο όμως. Η τροχαία τους αφήνει να επιλέξουν ανάμεσα σε πρόστιμο 3 δολαρίων, μάθημα μισής ώρας για τον κώδικα κυκλοφορίας ή να περάσουν 20 λεπτά βοηθώντας έναν τροχονόμο. Μάλιστα, η τροχαία της πόλης Τζινάν προειδοποίησε ότι μπορεί να δημοσιεύσει τα στοιχεία των παραβατών και στον λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo!


Το μέτρο, πάντως, δείχνει απολύτως αποτελεσματικό έως τώρα. Από τη στιγμή που άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, έχουν μειωθεί από 200 σε 20 την ημέρα οι περιπτώσεις πεζών που περνούν με κόκκινο, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αστυνομικός Λι Γιονγκ στο Xinhua.