Οι σύμβουλοι του Τραμπ του συνιστούν να μην μιλάει για τη Ρωσία | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 13:29 23 Ιουνίου 2017, 13:29

Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του συνέστησαν να μην μιλάει για την Ρωσία, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο χωρίς να τον κατονομάζει. Ιδιαίτερα επέμειναν να μην αναφέρεται στο ζήτημα των παρεμβάσεων της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πηγές του αμερικανικού καναλιού που έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση Τραμπ, οι σύμβουλοι του κατάφεραν κάπως να μετριάσουν τις αναφορές του αυτές. Έτσι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Αιόβα την περασμένη εβδομάδα , ο Τραμπ πράγματι δεν αναφέρθηκε στην Ρωσία. 

Ωστόσο την επομένη το πρωί, ‘ξέφυγε’ κι αγνοώντας τις συμβουλές των συμβούλων του έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter, το οποίο απευθύνονταν στους Δημοκρατικούς: «Άλλωστε, εάν η Ρωσία παρενέβαινε τόσο ενεργά στις προεδρικές εκλογές το 2016, όλα αυτά έγιναν επί κυβερνήσεως Ομπάμα. Γιατί δεν έκαναν τίποτα να τους σταματήσουν;».

Οι σύμβουλοι πάντως του Τραμπ, σύμφωνα με το NBC News, ζητούν από τον πρόεδρο να σταματήσει την πολεμική στο ζήτημα της «ρωσικής παρέμβασης» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και να επικεντρωθεί στο να ενισχύσει την θέση του.

Ετικέτες: