Συγχαρητήρια Μακρόν για την απελευθέρωση της Μοσούλης | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιουλίου 2017, 04:15 10 Ιουλίου 2017, 4:15

"Η Μοσούλη απελευθερώθηκε από το ΙΚ: η Γαλλία τιμά όλους εκείνους που, μαζί με τις δυνάμεις μας, συνέβαλαν σε αυτή τη νίκη’, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακρόν χαιρετίζει "αυτή τη νίκη των ιρακινών δυνάμεων, υποστηριζόμενων από τον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ" και συγχαίρει τις αρχές και τον λαό του Ιράκ για το "καθοριστικό βήμα στην εκστρατεία που διεξάγει από το καλοκαίρι του 2014 για να σταματήσει και στη συνέχεια να νικήσει το ΙΚ".

Υπογράμμισε ωστόσο ότι "η εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η καταπολέμηση του ΙΚ πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Η απελευθέρωση όλου του ιρακινού εδάφους είναι σε εξέλιξη, όπως και ο αφανισμός των προπυργίων του ΙΚ στη Συρία, κυρίως στη Ράκα και στην κοιλάδα του Ευφράτη".

"Την επομένη της ανακατάληψης της Μοσούλης, οι προκλήσεις για το Ιράκ είναι τεράστιες. Στο στρατιωτικό επίπεδο όπως και στο πολιτικό, το ανθρωπιστικό και το οικονομικό", τόνισε ο Μακρόν ελπίζοντας ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην Ιστορία της χώρας" που θα "της επιτρέψει να ξαναβρεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ενότητα". "Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της χώρας αυτής", δήλωσε.

Ετικέτες: