Αθλητισμός

Έτοιμος όταν πρέπει ο Παναθηναϊκός

Έτοιμος όταν πρέπει ο Παναθηναϊκός
Ο καλός βαθμός ετοιμότητας του Παναθηναϊκού, που συνεχίζει από εκεί που έμεινε τη περσινή σεζόν… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί ένα φιλικό προετοιμασίας να μην αποτελεί σοβαρό δείγμα γραφής για μια ομάδα, όμως για τους πράσινους μοιάζει βέβαιο ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί». Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη όχι μόνο νίκησε τη τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί, αλλά όσο είχε δυνάμεις εμφάνισε μέσα στο γήπεδο έναν υψηλό βαθμό ετοιμότητας, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τη χρονική περίοδο στην οποία βρισκόμαστε. nnΟ Παναθηναϊκός δεν δείχνει καμία διάθεση για χαλαρότητα στα φιλικά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με εξαίρεση κάποια κενά διαστήματα, οι πράσινοι εμφανίστηκαν και σε αυτό το παιχνίδι στην Ολλανδία συγκεντρωμένοι και με μεγάλη διάθεση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

Για μια ακόμη φορά το σύνολο του Ουζουνίδη κυριάρχησε του αντιπάλου και έκανε κουμάντο στο ματς, τουλάχιστον όσο υπήρχαν μέσα στο αγωνιστικό χώρο οι αρχικές ενδεκάδες και πριν αρχίσουν οι πολλές αλλαγές. nnΈνα βασικό στοιχείο πέρα από την διάθεση και την ομαδικότητα που βγάζει το τριφύλλι είναι η καλή κυκλοφορία μπάλας και οι συχνές εναλλαγές παιχνιδιού, που κάνουν απρόβλεπτο τον Παναθηναϊκό για τον αντίπαλο. nnΕίναι εύκολα αντιληπτό ότι όλο αυτό που βλέπουμε είναι έργο… Ουζουνίδη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη! Στην αναμέτρηση με την Γκεντσλερμπιρλιγκί και όπως πάντα, ο τεχνικός του τριφυλλιού έζησε το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο. Με συχνές παρατηρήσεις αλλά και παροτρύνσεις, ζητώντας στη διάρκεια του αγώνα το απλό και το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες του. nnΤο πρώτο στοίχημα για κάθε προπονητή είναι να «κερδίσει» τους παίκτες και να φτιάξει καλά αποδυτήρια και αυτά τα έχει ήδη καταφέρει ο Ουζουνίδης. Από εκεί και έπειτα οι δύο νέοι (Άλτμαν-Κολοβέτσιος) παίζουν σαν φοράνε καιρό το τριφύλλι και μοιάζει δεδομένο ότι οι Λουτσιάνο, Καμπέθας θα τονώσουν πολύ το δημιουργικό κομμάτι. Συνυπολογίστε ότι οι πράσινοι έπαιξαν χωρίς τους Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες και με τον αρχικά «κομμένο» Ρέις στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. nnΦυσικά δεν είναι εφικτή η διάρκεια ρυθμού για 90 λεπτά στα μέσα Ιουλίου και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ξαφνικά λύθηκαν όλα τα θέματα του Παναθηναϊκού. Όμως κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί επιβεβαιώθηκε ότι το τριφύλλι θα είναι και φέτος μια ομάδα με αρχή και τέλος που θα χαρακτηρίζεται από τη πειθαρχία και την ομαδικότητα. Το που θα φτάσει μέσα στη σεζόν ο Παναθηναϊκός είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί, αλλά θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη βοήθεια που θα δώσουν οι υπόλοιπες μεταγραφές κινήσεις. nnΥ.Γ. Τρία φιλικά στην Ολλανδία ένα γκολ παθητικό για τον Παναθηναϊκό από μια στιγμιαία αδράνεια απέναντι στην Κορτράικ… Αυτό κι αν είναι ευχάριστο νέο.

ttttnttttt

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments