Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ για Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική δράση δεν είναι η πρώτη επιλογή

Ντόναλντ Τραμπ για Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική δράση δεν είναι η πρώτη επιλογή
Νέες απειλές εναντίον της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και διευκρίνισε ότι η στρατιωτική δράση δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσιγκτον.

Νέες απειλές εναντίον της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και διευκρίνισε ότι η στρατιωτική δράση δεν είναι η πρώτη επιλογή της Ουάσιγκτον, παρά το γεγονός ότι θα ήταν «καταστροφική» για την Πιονγιάνγκ. 

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για τη δεύτερη επιλογή, δεν είναι όμως η προτιμητέα επιλογή», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Όμως αν επιλέξουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή. Αν πρέπει να την επιλέξουμε, θα το κάνουμε». Παρά την αυξανόμενη ένταση σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, οι ΗΠΑ δεν έχουν παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στρατιωτική στάση της Βόρειας Κορέας. 

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ επεσήμανε ότι «αν και η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη αυτήν την περίοδο, δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη στάση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και τις παρακολουθούμε πολύ στενά».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η Βόρεια Κορέα σίγουρα αποτελεί μεγάλη απειλή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments