Αυτή είναι η σημαία που άναψε φωτιές στο Καραϊσκάκης | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Νοεμβρίου 2017, 22:10

Σε νέα αντιπαράθεση με την Αλβανία είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα, λόγω μίας τεράστιας σημαίας που σηκώθηκε στην εξέδρα στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κροατία, για τα μπαράζ του Μουντιάλ.
n
nΌπως φάνηκε και στην τηλεοπτική κάλυψη, στο Γ. Καραϊσκάκης υπήρξε και πάλι κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων η τεράστια σημαία της Βορείου Ηπείρου, η οποία ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία, τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχε εμφανιστεί και πάλι στο ίδιο γήπεδο, στη φιλική αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο.
n
nΣύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, τη σημαία είχαν σηκώσει μέλη του Εθνικού Συλλόγου “Βόρειος Ήπειρος 1914″, τα οποία είχαν βρεθεί στη φιλική αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
n
nΜε αφορμή την παρουσία της τεράστιας σημαίας στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο τότε, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας είχε στραφεί κατά της Ελλάδας και είχε καταγγείλει στη FIFA το περιστατικό.
n
nΗ σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη βαθιά της αγανάκτηση για την ανάδειξη των εξτρεμιστικών εθνικιστικών συμβόλων. Η εμφάνιση μίας γιγαντιαίας σημαίας στο γήπεδο, η οποία προκαλεί ένα πνεύμα ανοιχτού μίσους, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια ομάδα εξτρεμιστών οπαδών, αλλά και αποδεικνύει την έλλειψη στην οργάνωση και τη διοίκηση του παιχνιδιού από τη χώρα υποδοχής. Αυτά τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και παραβιάζουν τους κανόνες της FIFA. Οι αρμόδιες επιτροπές της FIFA θα πρέπει να πάρουν θέση σχετικά με αυτή την υπόθεση προώθησης εθνικισμού, και δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα του Fair Play».
n
nΔείτε τις δύο φωτογραφίες από το ματς με το Μαυροβούνιο και το ματς με την Κροατία:
n
n
n
n
n
n
n

TAGS: