Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: Δεν καταργείται, ούτε περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας

Θεανώ Φωτίου: Δεν καταργείται, ούτε περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας
Η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι δεν καταργείται, ούτε περιορίζεται το δικαίωμα της απεργίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει το λοκ άουτ, την αναθεώρηση των λόγων απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών και την αλλαγή του χρόνου προειδοποίησης της απεργίας από 24 ώρες σε 48.

«Το άρθρο δεν καταργεί προφανώς ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Δεν αφορά τα κλαδικά σωματεία. Δεν αφορά δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν αφορά πανελλαδικά συνδικάτα. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής η ευρύτερης εμβέλειας.

Τι αφορά η διάταξη, ότι για να ξεκινήσει η συνέλευση που πρέπει να πάρει την απόφαση της απεργίας πρέπει να είναι παρόν το 50% των μελών που είναι ταμειακά εντάξει. Αυτό αφορά η διάταξη μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτό;».

Η κα Φωτίου επιτέθηκε στο ΚΚΕ ζητώντας να εξηγήσει τι εννοεί ακριβώς με την κατάργηση της πάλης των τάξεων που λέει ότι επιχειρεί αυτός ο νόμος αναφέροντας «Τίποτα δεν αλλάζει στην απονομή των επιδομάτων αναπηρίας»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments