Αλέξης Τσίπρας – Πιέρ Μοσκοβισί: Τετ α τετ στο Νταβός για χρέος και έξοδο στις αγορές | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιανουαρίου 2018, 15:36 25 Ιανουαρίου 2018, 15:36

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Νταβός έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Όπως αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, εκφράστηκε ικανοποίηση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας, η οποία αποτυπώνεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη (σ.σ. πρόκειται για την πάγια διαδικασία 6μηνιαίων ελέγχων, στους οποίους υπόκεινται όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ όσες υπόκεινται σε πρόγραμμα, έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις φυσικά), επίσης να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

TAGS: