Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αθηνών: Sting, Bill Murray και Calexico έρχονται Αθήνα

Φεστιβάλ Αθηνών: Sting, Bill Murray και Calexico έρχονται Αθήνα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με 87 παραστάσεις και εκδηλώσεις που θα καθηλώσουν το ελληνικό κοινό.

«Ναμπούκο» για έναρξη, Sting, Bill Murray και Calexo για τη συνέχεια στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Ο κλασικός προσανατολισμός με ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες ορχήστρες και τους διάσημους σολίστ στο Ηρώδειο, σύγχρονη αισθητική και νέες τάσεις στο θέατρο και στον χορό με μετακλήσεις ομάδων της διεθνούς πρωτοπορίας και αναθέσεις σε ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες στην Πειραιώς 260, είναι οι άξονες που θα κινηθεί το φετινό φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Φέτος πετύχαμε να ετοιμάσουμε τον προγραμματισμό μας πολύ νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. (..) Η εμπειρία του προηγούμενου χρόνου και η κριτική μάς βοήθησε να οργανώσουμε πιο σωστά τη διάχυση των παραστάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής. Μειώσαμε και τον αριθμό των παραστάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής: από 127 πέρυσι σε 87 φέτος» τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Σημειώνεται ότι φέτος, πέραν από τις παραστάσεις των δύο θεάτρων της Επιδαύρου, όλες οι ελληνικές παραστάσεις της Πειραιώς 260 θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους καθώς και ελληνικούς υπέρτιτλους για κωφούς. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στο Ηρώδειο θ΄ανοίξει με τη νέα παραγωγή του βερντιανού «Ναμπούκο» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ ξεχωρίζουν η συναυλία της περίφημης Ορχήστρας Φιλαρμόνια του Λονδίνου υπό τον Εσα Πέκα Σάλονεν, η σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την κορυφαία πιανίστρια Μάρτα Αργκεριχ (εκδήλωση η οποία είχε αναβληθεί πέρυσι), η εμφάνιση του σούπερ σταρ του βιολιού Νάιτζελ Κένεντι, το σύνολο Il Pomo d’ Oro.

Από τη διεθνή μουσική σκηνή στο Ηρώδειο θα υποδεχτούμε επίσης τους εκπληκτικούς Calexico της Αριζόνα και τον Sting καθώς και τον διάσημο Αμερικανό κωμικό ηθοποιό Bill Murray, ο οποίος θα συμμετέχει στη μουσική παράσταση "New Worlds".

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments