Αθλητισμός

Γιακουμάκης: ”Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης”

Γιακουμάκης: ”Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης”
Οι δηλώσεις του χρυσού σκόρερ της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο aek365.com λίγες ημέρες μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιακουμάκη:

-Τι σου είπε ο Μανόλο Χιμένεθ όταν σε σήκωσε και σε έβαλε στον αγωνιστικό χώρο;Αρχικά να πούμε ότι ήταν να περάσει στο ματς ο Λόπες αντί του Μπακασέτα. Όλα άλλαξαν όταν δεχτήκαμε το γκολ και φώναξε τελικά ο προπονητής εμένα. Αυτό που μου είπε είναι να βρίσκομαι κοντά στην περιοχή και να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Και μας βγήκε και φτάσαμε στο 1-2.

-Αλήθεια, πες μου κάτι, πόση δουλειά στα Σπάτα και πόσος ιδρώτας κρύβεται πίσω απ’ αυτό το ξεπέταγμα που κάνεις στην φάση του γκολ για να βγεις μπροστά από τον Μποτία και να σκοράρεις; Στη δουλειά που έχεις ρίξει στάθηκε και ο προπονητής σου…Σίγουρα δούλεψα. Είχα κάποιες αναποδιές στο ξεκίνημα αλλά τα ξεπέρασα και όλα καλά. Όφειλα να βρω τον εαυτό μου, να γίνω όπως πέρυσι! Τον βρήκα και είμαστε τώρα εδώ…

-Στην συγκεκριμένη φάση ο Ολυμπιακός ζήτησε επιθετικό φάουλ…Δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε και να επανερχόμαστε σε μια ξεκάθαρη φάση. Δεν νομίζω ότι προσφέρουμε τίποτα. Στην αρχή ούτε καν κατάλαβα για ποιο φάουλ συζητάμε αλλά μετά το θόρυβο που έγινε, είδα και εγώ το βράδυ σπίτι μου πάλι τη φάση, γιατί πάνω στο παιχνίδι καμία φορά μπορεί και να μην έχεις καταλάβει. Το μόνο που κάνω είναι να πάω γρήγορα πρώτος στην μπάλα, χωρίς να κάνω κάτι το αντικανονικό.

-Αν ο ίδιος και συνολικά η ομάδα πίστευε στην ανατροπή της κατάστασης, με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει δείξει πως δεν τα παρατά ποτέ;Η ομάδα πίστευε εξ αρχής ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο του και φυσικά να ανατρέψουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Έγινε για άλλη μια φορά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο και πήραμε μια ιστορική νίκη.

-Αν περίμενες πως το πρώτο σου γκολ στο πρωτάθλημα θα έρθει σε ένα τέτοιο ντέρμπι, σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι και με αυτές τις συνθήκες;Δεν ήξερα που θα είναι το πρώτο μου γκολ αλλά πάντα ήλπιζα να σκοράρω σε ένα ντέρμπι και να πετύχω ένα γκολ που θα είναι καθοριστικό. Ευτυχώς αυτό έγινε, συνδυάστηκε με μια πολύ μεγάλη νίκη και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

-Πως βίωσες την υποδοχή του κόσμου. Ήταν πρωτόγνωρες στιγμές για ‘ σένα;Ήταν ανατριχιαστικό θα έλεγα! Πρώτη φορά βιώνω αυτή την κατάσταση και ελπίζω να γίνουν αμέτρητες αυτές οι στιγμές. Ευχαριστώ τον κόσμο και θα κάνω τα πάντα για να μεγαλώσω αυτή την αγάπη που δημιουργείται ανάμεσα σε εμένα και τους φιλάθλους μας.

-Πάντως, έχεις ήδη προλάβει να γίνεις και σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ…(Γέλια). Ναι, ναι πράγματι! Ας μην κάνουμε κάποιο σχόλιο. Ήταν απόλαυση όλα όσα ζήσαμε.

Πάμε και στην ρεβάνς Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Θεωρείς ότι το ματς αυτό θέλει πλέον ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και διαχείριση;Σίγουρα, εμείς είμαστε σε τρεις διοργανώσεις μέσα. Στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στο EuropaLeague. Ο Ολυμπιακός αντίθετα, έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα και του μένει το Κύπελλο, επομένως θα δώσει τα πάντα για να πάρει την πρόκριση. Αυτό σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν γίνει αυτό, τότε εμείς θα είμαστε που θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο τέλος.

-Ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει της συνέχειας. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε πως η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο θα είναι βαρόμετρο για την ομάδα…Σίγουρα συμφωνώ 100%, το λέω συνέχεια και εγώ. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης μας! Τον χρειαζόμαστε σε κάθε αγωνιστική, σε κάθε ματς. Τον ευχαριστούμε που μας βοηθά, μας εμψυχώνει όπως είδαμε και πριν το Καραϊσκάκη που μας έδωσε δύναμη. Τον περιμένουμε και στην συνέχεια μαζί μας να μας βοηθήσει όπως ξέρει εκείνος καλύτερα με την παρουσία στο γήπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments