Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος που επιτέθηκε με μαχαίρι σε φύλακα | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 19:54

Ο πολιτοφύλακας, στον οικισμό Καρμέι Τζουρ, βόρεια της Χεβρόνας στη Δυτική Όχθη, τραυματίστηκε ελαφρά καθώς άλλος φύλακας ασφαλείας πυροβόλησε και σκότωσε τον επιτιθέμενο, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Αργά την Τρίτη, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 22χρονο Παλαιστίνιο Χάλιντ Τάεχ, κατά τη διάρκεια επιδρομής του στρατού στην Ναμπλούς που προκάλεσε συγκρούσεις με κατοίκους, τόνισαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Με ανακοίνωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι οι στρατιώτες αναζητούσαν στην Ναμπλούς τον δράστη που μαχαίρωσε και σκότωσε την Δευτέρα τον 29χρονο ραβίνο Ιταμάρ Μπεν Γκαλ στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Αριέλ.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας δεν συνελήφθη στην επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας περίπου 500 Παλαιστίνιοι πέταγαν πέτρες, εκτόξευαν βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς και χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά ενάντια στους στρατιώτες, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι στρατιώτες απάντησαν με προειδοποιητικές βολές στον αέρα, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Την Τρίτη, στην κοινότητα Γιάμουν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον Παλαιστίνιο Άχμαντ Τζάραρ ο οποίος, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, πήρε ενεργά μέρος στη δολοφονία του ραβίνου Ραζιέλ Σεβά, που έπεσε νεκρός από σφαίρες στις 9 Ιανουαρίου ενώ κινείτο με αυτοκίνητο κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, όπου ζούσε.

TAGS: