Βουλή: Έπιασαν τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη να φωτογραφίζει τη δικογραφία Novartis | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 11:59

Το επεισόδιο στη Βουλή με τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, κ. Λιντζέρη, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην δικογραφία της Novartis, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και υπήρξε παρέμβαση των αστυνομικών της Βουλής, οι οποίοι του πήραν το κινητό με τον ίδιο να φωνάζει ότι έχει σβήσει τις φωτογραφίες.

Τελικά οι αστυνομικοί τον άφησαν, όπως λένε κοινοβουλευτικές πήγες, όταν ο κ. Λιντζέρης έσβησε μπροστά τους τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Στη συνέχεια αποβλήθηκε από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιντζέρης αναγκάστηκε στη συνέχεια να γράψει στο χέρι το απόσπασμα της δικογραφίας που τον αφορά. Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ είχε νωρίτερα υποβάλει αίτηση για να παραλάβει τη δικογραφία.

Στο επεισόδιο παρενέβη και ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, όπως και η φρουρά του Κοινοβουλίου.

Όπως λένε οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές, φωτογραφίες είχε τραβήξει χθες και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι βουλευτής δεν απεβλήθη, ωστόσο οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να σβήσει τις φωτογραφίες.

Κατέθεσαν για έμμεση εμπλοκή Βενιζέλου

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, φέρεται, από τους μάρτυρες που κατέθεσαν, να χρηματιζόταν από τη Novartis. Μάλιστα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες εξάγουν το συμπέρασμα πως από τη στιγμή που δωροδοκήθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Δημήτρης Λιντζέρης, τότε τα χρήματα κατέληξαν και στον πρώην υπουργό και τότε πρόεδρο του κόμματος.

Ο πρώην Βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης ανακοίνωσε ότι θα καταφύγει στην Δικαιοσύνη. 

TAGS: