Ισραήλ: Ισόβια σε 3 Ισραηλινούς που έκαψαν ζωντανό έναν Παλαιστίνιο | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 19:48

Το έγκλημα αυτό, που είχε σημαδέψει την παλαιστινιακή κοινή γνώμη, στο Ισραήλ συνέβαλε στην κλιμάκωση της βίας που οδήγησε στον πόλεμο της Γάζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις εφέσεις που υπέβαλαν ο Γιόζεφ Χάιμ Μπεν Νταβίντ και οι δύο συνεργοί του, τα ονόματα των οποίων παρέμειναν μυστικά επειδή ήταν ανήλικοι όταν τελέστηκε το έγκλημα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στη δίκη.

Σε ένα κατάμεστο δικαστήριο, παρουσία των τριών κατηγορουμένων και μελών της οικογένειας του θύματος, οι δικαστές έκριναν ως μη αποδεκτό το επιχείρημα των δικηγόρων του Γιόζεφ Χάιμ Μπεν Νταβίντ ότι δεδομένης της κατάστασης της πνευματικής του υγείας δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ο κατηγορούμενος είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον εαυτό του «Μεσσία».

Αλλά «αποδείχθηκε πως την εποχή των γεγονότων είχε πλήρη συνείδηση (…) και ότι τα ψυχολογικά προβλήματα από τα οποία υπέφερε δεν συνεπάγονταν ποινική ανευθυνότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του για την απόφαση το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης.

TAGS: