Τουρκία: Τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει το τρίτο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 16:06

Το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, θα λειτουργήσει στις 29 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, ποσοστό 80% του κατασκευαστικού έργου του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι θα είναι ένα αεροδρόμιο, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, σχεδιασμένο με τρόπο που να καλύπτει την διαρκώς αυξανόμενη διακίνηση των επιβατών.

Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία έχουν κατασκευαστεί σιδηρόδρομοι υψηλής ταχύτητας, γέφυρες και υπόγειες σήραγγες με σκοπό την ενίσχυση της κατασκευαστικής βιομηχανίας και της εγχώριας ζήτησης.

Το αεροδρόμιο είναι ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ της γείτονος το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας που θα διασχίζει τον Βόσπορο, ενώ σχεδιάζεται και η κατασκευή ενός μεγάλου καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα μετατρέπει ένα μεγάλο τμήμα της πόλης σε νησί.

Εισερχόμενες πτήσεις θα κατευθύνονται προς το νέο αεροδρόμιο από τον υπάρχοντα αερολιμένα του αεροδρομίου Ατατούρκ σύμφωνα με τον κ. Αρσλάν. Η μετάβαση στη νέα τοποθεσία θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες. Ο αερολιμένας θα είναι αρκετά μεγάλος για 114 αεροπλάνα ταυτόχρονα, δήλωσε ο υπουργός στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι θα απασχολούν 225.000 άτομα όταν είναι θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο εν λόγω πρότζεκτ έχουν επενδυθεί περίπου 10,2 δισ. δολαρίων, ενώ αναμένεται να αποφέρουν κέρδη έως και 22,2 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

TAGS: