Πολιτική

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για Σκοπιανό, διαπραγματεύσεις και ανομία

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για Σκοπιανό, διαπραγματεύσεις και ανομία
Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και αναμένεται εκατέρωθεν σφυροκόπημα.

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να “χτυπήσει κόκκινο” στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που ξεκινά στις 10.00 το πρωί. Επί τάπητος θα τεθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Την προ ημερησίας έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή.

Από τα βασικά θέματα της σημερινής συζήτησης αναμένεται να είναι το θέμα της βίαιας επίθεσης που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη διασταυρώσει τα ξίφη τους με βροχή ανακοινώσεων και εκατέρωθεν πυρά. Αναμένεται λοιπόν μεγάλη κόντρα στη Βουλή, όπου τη σκυτάλη θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η ανομία είναι επίσης ένα κεντρικό θέμα που θα συζητηθεί, μετά και την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

Επισήμως, θέμα της σημερινής συζήτησης είναι το «ολιστικό πλάνο ανάπτυξης» που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ενώ είχε παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, και το οποίο θα περάσει από τη βάσανο του Eurogroup αύριο Πέμπτη, όπως επιτάσσει η επιστολή που είχε αποστείλει στον Πρόεδρο της Βουλής η επισπεύδουσα τη συζήτηση, Φώφη Γεννηματά.

Ηχηρή απουσία

Ο υπουργός Άμυνας μάλιστα θα λάμψει και πάλι διά της… απουσίας του από τη Βουλή, όπως έχει πράξει και στις τελευταίες συναντήσεις κορυφής, πυροδοτώντας έτσι σενάρια για τη σχέση του με το Μαξίμου και το μέλλον της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σημειώνεται τέλος ότι για το Σκοπιανό – για το οποίο ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του εκτίμησε πως δεν θα βρεθεί λύση και επέμεινε στη διαφωνία του με οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για το όνομα της πΓΔΜ – συνομίλησαν τηλεφωνικά Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ – Επίκεντρο το θέμα της ονομασίας

Μητσοτάκης: Ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο (vid)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments