Τεχνολογία

Μέση τιμή πώλησης κινητών: Αύξηση κατά 7%

Μέση τιμή πώλησης κινητών: Αύξηση κατά 7%
Σύμφωνα με στοιχεία της GfK δείχνουν ότι η μέση τιμή πώλησης (ASP) κινητών για το τρίτο τρίμηνο του 2017, αυξήθηκε 7% από πέρσι.

Οι τιμές των κινητών είναι αυξημένες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της GfK δείχνουν ότι η μέση τιμή πώλησης (ASP) κινητών για το τρίτο τρίμηνο του 2017, αυξήθηκε 7% από πέρσι.

H ζήτηση αυξήθηκε κατά 3% παγκοσμίως (367 εκατομμύρια συσκευές). Η λατινική Αμερική (+11%) και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη (+9%) κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με τις παραδοσιακά ισχυρές αγορές να έχουν μια πτώση.

Η δυτική Ευρώπη δέχτηκε 30.9 εκ. smartphones, 7% λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο παρά το γεγονός πως πουλήθηκαν λιγότερες συσκευές, τα έσοδα ήταν περισσότερα. Ένα στα οκτώ smartphones που πουλήθηκαν κόστισε περισσότερο από 900 ευρώ! Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ήταν μόλις 1/16! Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη συνολικά αγόρασε 22.3 εκατ. κομμάτια (αύξηση 9%) με την μέση τιμή να ανεβαίνει κατά 26%. Αυτό σημαίνει μια τεράστια μετάβαση σε αγορά high-end μοντέλων.

Μέση ανατολή και Αφρική είχαν αυξημένες πωλήσεις, την ώρα που στη Νότια Κορέα είδαμε πτώση κοντά στο 15%. Όσον αφορά την Κίνα – χώρα που συναντάμε πολλές budget friendly συσκευές – υπήρξε άνοδος της ΜΤΠ. Παρακάτω βλέπουμε την πρόβλεψη του Gfk για όλο το έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments