Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Σε έξαρση η εμπορία προσφυγικών εγγράφων στην Αθήνα

Γερμανικός Τύπος: Σε έξαρση η εμπορία προσφυγικών εγγράφων στην Αθήνα
Η αρθρογράφος επισημαίνει συγκεκριμένα ότι μετά από μια παροδική κάμψη των δραστηριοτήτων τους "οι έμποροι και κλεπταποδόχοι στην Ομόνοια και στην Πλατεία Βικτωρίας είναι και πάλι πιο ευδιάθετοι".

Για εμπορία «γνήσιων διαβατηρίων» κάνει λόγο η Bild και υπογραμμίζει ότι "ιδιαίτερα καλά πηγαίνουν οι συναλλαγές με γνήσια γερμανικά έγγραφα". 

Η αρθρογράφος επισημαίνει συγκεκριμένα ότι μετά από μια παροδική κάμψη των δραστηριοτήτων τους «οι έμποροι και κλεπταποδόχοι στην Ομόνοια και στην Πλατεία Βικτωρίας είναι και πάλι πιο ευδιάθετοι: Στο μεταξύ φθάνουν ξανά περισσότεροι πρόσφυγες στην ελληνική πρωτεύουσα. Η ζήτηση για πλαστογραφημένες ταυτότητες από χώρες της ΕΕ ήταν πάντοτε μεγάλη στις τάξεις των μεταναστών. Τώρα οι κλεπταποδόχοι μπορούν να προσφέρουν κάτι πολύ καλύτερο –βεβαίως έναντι πολύ περισσότερων χρημάτων».

Το δημοσίευμα της Bild κάνει λόγο για εμπορία «γνήσιων διαβατηρίων» και υπογραμμίζει ότι «ιδιαίτερα καλά πηγαίνουν οι συναλλαγές με γνήσια γερμανικά έγγραφα. Συγκεκριμένα πρόκειται για διαβατήρια και ταυτότητες που αποστέλλουν πρόσφυγες από τη Γερμανία ή τα πωλούν στο ταξίδι της επιστροφής τους από τη Γερμανία προς την πατρίδα τους. ‘Εάν έχεις τα χρήματα μπορείς να κάνεις και να αποκτήσεις τα πάντα εδώ’», λέει ένας 23χρονος στην Αθήνα. 

«Λέει ότι είναι από τη Συρία. Όμως η καταγωγή του αληθεύει τόσο λίγο όσο και το όνομά του. Και σύντομα θα αλλάξει και πάλι όνομα –όταν θα αποκτήσει γερμανικό έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητά του», γράφει η Bild. Ο ίδιος λέει ότι «για ένα γνήσιο γερμανικό διαβατήριο πρέπει να πληρώσεις έως και 5.000 ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments