Ελλάδα

Πόρτο Ράφτη: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 70χρονης και τη λήστεψαν

Πόρτο Ράφτη: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι 70χρονης και τη λήστεψαν
Πόρτο Ράφτη: Της πήραν κοσμήματα και μετρητά, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν.

Ληστές που φορούσαν κουκούλες για να μην αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε μονοκατοικία 70χρονης στο Πόρτο Ράφτη και προσπάθησαν να δέσουν την 70χρονη ηλικιωμένη γυναίκα με καλώδιο τηλεφώνου και μονωτική ταινία για να τη ληστέψουν. Ενώ εκείνη τους ζητούσε να την λυπηθούν και να μην το επιχειρήσουν. Πόρτο Ράφτη

Άρπαξαν μετρητά και κοσμήματα

Οι κακοποιητές τρεις στον αριθμό  αφού της άρπαξαν χρυσαφικά, 500 ευρώ σε μετρητά και τέσσερα δερμάτινα μπουφάν, πήραν και το κινητό της και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν και να την πειράξουν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι κουκουλοφόροι που φορούσαν μαύρα ρούχα και γάντια, τρύπωσαν σαν τα ποντίκια χωρίς να τους πάρει μάτι άνθρωπος στην μονοκατοικία της 70χρονης οδού Ορφανού στο Πόρτο Ράφτη, παραβιάζοντας την εξώπορτα γύρω στις 02:45 το βράδυ. Η ηλικιωμένη γυναίκα, όπως κατέθεσε, βρισκόταν ξαπλωμένη στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση όταν ξαφνικά τους είδε να πετάγονται μπροστά της και να την απειλούν.

Με σπαστά ελληνικά της είπαν να τους δώσει μετρητά και ό,τι πολυτιμότερο υπήρχε στο σπίτι ενώ έπεσαν πάνω της και προσπάθησαν να τη δέσουν με ένα καλώδιο και μονωτική ταινία που είχαν πάνω τους. Η ηλικιωμένη με δάκρυα στα μάτια τους παρακάλεσε να μην τη δέσουν γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και τους υπέδειξε τα μέρη που είχε κρύψει τα μετρητά και τα κοσμήματα της.

Ο ένας εκ των κουκουλοφόρων έμεινε μαζί της να την επιτηρεί την ώρα που οι άλλοι δύο την λήστευαν. Τελικά οι δράστες άρπαξαν κοσμάματα, 500 ευρώ και τέσσερα δερμάτινα μπουφάν και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και ευτυχώς χωρίς να κάνουν κάποιο σωματικό κακό στην ηλικιωμένη κυρία.  Οι άνδρες της αστυνομίας τους αναζητούν. Πόρτο Ράφτη

Στη Φθιώτιδα άλλο ένα περιστατικό με απατεώνα που αρπάζει χρήματα από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Πιο συγκεκριμένα, στα χωριά της ανατολικής Φθιώτιδας παριστάνουν απατεώνες πως είναι τεχνικοί της ΔΕΗ και μπαίνουν στα σπίτια ανύποπτων ηλικιωμένων γυναικών και τις ληστεύουν. Τελευταίο θύμα στη Φθιώτιδα είναι μια 90χρονη που δυστυχώς ο κακοποιός είδε που φύλαγε το κομπόδεμά της, το άρπαξε και έφυγε . Ο κύριος που την επισκέφθηκε της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ, της είπε ότι είχε διαπιστωθεί μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ότι έπρεπε να ελέγξει αν υπήρχε βλάβη στον πίνακα παροχής.

Όταν υποτίθεται ότι τελείωσε με την επισκευή, της ζήτησε ένα μικρό χρηματικό ποσό, τάχα για να κάνει διακανονισμό ώστε να πληρώνει λιγότερα στους επόμενους λογαριασμούςΗ ηλικιωμένη γυναίκα τον πίστεψε και του έδωσε τα χρήματα, ωστόσο ο απατεώνας είδε πού φύλαγε το κομπόδεμα της και κατάφερε να της το κλέψει. Η 90χρονη δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή, ώσπου ενημέρωσε την κόρη της για την “επισκευή” και εκείνη κατάλαβε ότι της το είχαν αρπάξει με επιτήδειο τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments