Διεθνή

Μαδούρο: Κοντά σε συμφωνία για τις τιμές πετρελαίου

Μαδούρο: Κοντά σε συμφωνία για τις τιμές πετρελαίου
Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου τα νεότερα για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, εκτιμά το Καράκας.

Κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας βρίσκονται τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών για την παγκόσμια τιμή του «μαύρου χρυσού», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, μετά από τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τους ομολόγους του από Ιράν και Ισημερινό.

Ο Μαδούρο προχώρησε σε «θετικές συζητήσεις» με τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ που παρευρέθηκαν στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων (Non-Aligned Movement – ΝΑΜ), όπως ανέφερε την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, κατά την οποία 15 ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι μίλησε με τον πρόεδρο του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, και τον Ιρανό πρόεδρο, Χασάν Ρουχανί, κατά τη σύνοδο και πως ελπίζει ότι οι παραγωγοί θα φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τα τέλη του μήνα.

«Πλησιάζουμε σε συμφωνία μεταξύ χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ, για τη σταθεροποίηση της αγοράς», έγραψε και σε ανάρτησή της στο Twitter η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petroleos de Venezuela (PDVSA), επικαλούμενη τον Νικολάς Μαδούρο. Σύμφωνα με την PDVSA, μια «οριστική απάντηση» για την σταθεροποίηση της αγοράς θα μπορούσε να έρθει αυτό το μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments