Διεθνή

Αυστρία: Στις 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές

Αυστρία: Στις 4 Δεκεμβρίου οι εκλογές
Ο δεύτερος εκλογικός γύρος ακυρώθηκε από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων κατά του αποτελέσματος.

Η 4η Δεκεμβρίου θα είναι η μέρα επανάληψης του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής.

Ταυτόχρονα η Ολομέλεια αποφάσισε την επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων, στους οποίους θα προστεθούν ως ψηφοφόροι, που θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 4η Δεκεμβρίου, οι νέοι οι οποίοι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους (σ.σ.: στην Αυστρία εκλογικό δικαίωμα έχει κάποιος από την ηλικία των 16 ετών), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ψηφοφόρων κατά περίπου 45.000, σε σχέση με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Αρχικά ο επαναληπτικός γύρος είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου, η ανακάλυψη όμως την προπερασμένη εβδομάδα προβλημάτων με την ποιότητα της κόλας συγκόλλησης στους φακέλους για τις επιστολικές ψήφους – κάτι που επικρίθηκε τόσο από τον αυστριακό όσο και το διεθνή Τύπο, ως νέο “φιάσκο” — οδήγησε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στην αναβολή του για τις 4 Δεκεμβρίου, κάτι που επικύρωσε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος γύρος ακυρώθηκε από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments