Αυτοκίνητο

Η Apple “φλερτάρει” τη McLaren

Η Apple “φλερτάρει” τη McLaren
Η Apple έκλεισε το 2015 με έσοδα 235 δισ. δολαρίων, ενώ η McLaren με ζημιές προ φόρων 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Apple ενδιαφέρεται να ξοδέψει το άφθονο μετρητό, που έχει στους λογαριασμούς της, εξαγοράζοντας το McLaren Technology Group, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η είδηση, την οποία έβγαλαν στον αέρα οι Financial Times, κάνει λόγο για μία συμφωνία δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Apple κάθεται πάνω σε ένα βουνό δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνοντας μόνο για το οικονομικό έτος 2015, έσοδα 235 δισ. δολάρια. Αντίθετα η McLaren, έκλεισε την περσινή χρονιά με ζημιές προ φόρων 20 εκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα μάλιστα είχε γίνει πολύς ντόρος όταν η Apple φαινόταν έτοιμη να εξαγοράσει την Formula 1.

Το brand της McLaren περιλαμβάνει την McLaren Racing, την McLaren Automotive και την McLaren Applied Technologies. Η πλατφόρμα αυτή θα βοηθούσε τα μέγιστα την Apple να φέρει στην παραγωγή το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πρόσφατα, πολλά στελέχη αποχώρησαν από την επιστημονική ομάδα εξέλιξης του Project Titan, όπως είναι η εσωτερική του κωδική ονομασία.

Οι Financial Times δεν αναφέρουν λεπτομέρειες ούτε άλλες πτυχές της φημολογούμενης συμφωνίας.Προφανώς είναι μια κίνηση ύψιστης στρατηγικής σημασία και για τις δύο εταιρείες. Οι Times αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρία υψηλόβαθμα στελέχη έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις που έχουν αρχίσει αρκετούς μήνες πριν.



Η εισροή ζεστού χρήματος θα βοηθούσε την McLaren να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πλάνο με τίτλο Track22. Πάντως μεταγενέστερη δήλωση εκπροσώπου της στο Business Insider διαψεύδει την είδηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments