Γεύση

Τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε έναντι 10.900 δολαρίων!

Τσαμπί σταφύλια πουλήθηκε έναντι 10.900 δολαρίων!
Σε μια περίεργη δημοπρασία για εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Στο αστρονομικό ποσό του 1,1 εκατ. γεν, δηλαδή περίπου 10.900 δολάρια πωλήθηκε ένα τσαμπί σταφύλια σε μια περίεργη δημοπρασία για εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Το τσαμπί είχε 30 ρόγες σε μέγεθος μπάλας πινγκ πονγκ η καθεμία, άρα περίπου, 360 δολάρια η ρόγα!

Τα συγκεκριμένα σταφύλια ανήκουν στην ποικιλία Ruby Roman και είναι άριστης ποιότητας, κάτι που μεταφράζεται σε αυστηρούς ελέγχους και κανόνες πώλησης και σφραγίδα πιστοποίησης πάνω στη συσκευασία. Τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά: Καλλιεργούνται αποκλειστικά στην επαρχία Ishikawa και πρέπει να ζυγίζουν τουλάχιστον 20 γρ. ανά ρόγα, με 18% περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Και αν μιλάμε για κατηγορία premium class, τότε η κάθε ρόγα πρέπει να ζυγίζει πάνω από 30γρ. και το κάθε τσαμπί πάνω από 700 γρ. Το 2010, μόνο 6 τέτοια τσαμπιά κέρδισαν την πιστοποίηση premium status, ενώ το 2011 κανένα παραγωγός δεν κατάφερε να αποκτήσει την πολυπόθητη διάκριση.

Ο ευτυχής κάτοχος Takamaru Konishi δήλωσε στα ΜΜΕ ότι “Το σταφύλι θα εκτεθεί πρώτα στο κατάστημά μας -με φρούτα και λαχανικά- και μετά θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν οι πελάτες μας”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ συχνά φρούτα εξαιρετικής ποιότητας αγοράζονται σε τέτοιου είδους δημοπρασίες σε ασύλληπτες τιμές από σεφ, άτομα που αναζητούν την υψηλή αισθητική ή εμπόρους που θέλουν να προωθήσουν τις πωλήσεις στο κατάστημά τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments