Η Wall Street κερδίζει ”διαγράφοντας” τον Τραμπ μετά το ντιμπέιτ
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά από το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ Κλίντον και Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σε μια καθαρή ένδειξη πως η αμερικανική αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει την νίκη της Χίλαρι εν όψει της κάλπης στις 8 Νοεμβρίου.
Ακόμα, οι ενεργειακές μετοχές οδηγούνται προς τα πάνω λόγω της ανόδου που σημειώνει η τιμή του πετρελαίου.
Ο Dow Jones κερδίζει 0,68% στις 18.634 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύεται 0,65% στις 5.326 μονάδες.
Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,61% στις 2.166 μονάδες.
Στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος θα τεθούν τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο, που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται από την Τρίτη, με την Alcoa να κάνει ”πρεμιέρα” αύριο.
Η εικόνα στην Ευρώπη
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διευρύνουν τα κέρδη που σημείωναν κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, με τις τραπεζικές μετοχές να οδηγούν προς τα πάνω τους δείκτες.
Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,40% στις 7.072 μονάδες, μένοντας κοντά σε ιστορικό υψηλό.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,02% στις 10.596 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να ανεβαίνει περίπου 1,5%.
Στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,79% στις 4.485 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,12% στις 16.590 μονάδες και ο IBEX κερδίζει 0,64% στις 8.679 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει 0,38% στις 340 μονάδες.