Ελλάδα

“Καίει” το “μέτωπο” κυβέρνησης-ΠΝΟ: Ούτε φάρμακα δεν έχουν στα νησιά!

“Καίει” το “μέτωπο” κυβέρνησης-ΠΝΟ: Ούτε φάρμακα δεν έχουν στα νησιά!
Η ΠΝΟ ζητεί γραπτές εγγυήσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο φορολογικό, ενδεχόμενο το οποίο ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε την Παρασκευή ανοιχτό.

Σε μεγάλο “μέτωπο”, με παράπλευρες απώλειες, αναδεικνύεται η κόντρα, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ναυτεργάτες, με “φόντο” το φορολογικό-συνταξιοδοτικό. Η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ-τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως στις 6 το πρωί της Κυριακής-έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα νησιά όλης της χώρας, μς τους κατοίκους εκεί να δηλώνουν πως οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, μεταξύ άλλων και φάρμακα, είναι σημαντικές. 

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες δεν φέρονται να κάνουν πίσω, όσο και αν ο αρμόδιος υπουργός τους διαβεβαιώνει ότι δεν θα δρομολογηθεί εν τέλει η αύξηση του 3% και πως δεν γίνεται καν λόγος για επικείμενη επιστράτευση. 

Η ΠΝΟ ζητεί γραπτές εγγυήσεις από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο φορολογικό, ενδεχόμενο το οποίο ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε την Παρασκευή ανοιχτό.

Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης πως “δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια”.

Ο ίδιος δε, όπως τόνισε, δεν μπαίνει στη λογική της επιστράτευσης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Συμβούλιο Νησιωτικής, που ζητά η αντιπολίτευση. Εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση καθώς “ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους”. 

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρά τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή ότι δεν θα εξομοιωθεί η φορολογία των ναυτικών ούτε θα υπάρξει η αύξηση του 3% όπως ζητούσε η ΠΝΟ, τώρα θέτουν νέα αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία. Πάντως, δεν απέκλεισε να στείλει και ο ίδιος γραπτή διαβεβαίωση όπως ζητούν οι συνδικαλιστές των ναυτικών.

Στο μεταξύ, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν και νέα σύσκεψη, προκειμένου να αποφανθούν για συνέχιση ή μη της απεργίας τους πέρα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, στα “κάγκελα” βρίσκονται οι παραγωγοί στα νησιά, βλέποντας τις προμήθειές τους να σαπίζουν. Τα προβλήματα τροφοδοσίας είναι σημαντικά, με τα αποθέματα σε πολλά από τα βασικά αγαθά να φτάνουν σε οριακό επίπεδο ή και να εξαντλούνται.

Οι Κρητικοί παραγωγοί δε απειλούν και αυτοί με απεργιακές κινητοποιήσεις, εάν η ΠΝΟ συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, δηλώνοντας μάλιστα πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, με στόχο να δρομολογηθούν πλοία, τουλάχιστον για τη μεταφορά φορτηγών με ευπαθή προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments