Πολιτική

Κουτσούμπας: Έχει πάρει μεγάλη κατρακύλα η κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Έχει πάρει μεγάλη κατρακύλα η κυβέρνηση
Να αντισταθεί ο λαός στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης κινήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, λέγοντας προς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως “ρουφάτε το αίμα ακόμα και από αυτούς που παίρνουν 700 ευρώ”. 

“Πραγματικός αντίπαλος του λαού δεν είναι μόνο το κουαρτέτο των δανειστών αλλά και η ελληνική αστική τάξη, την οποία υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν χωράει καμιά αναμονή, ούτε ανοχή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “δεν σας σώζει ούτε ο Πανάγιος Τάφος, ούτε τα νυχτερινά διαγγέλματα. Εκτός και αν πιστεύετε ότι θα σας σώσουν τα ταξιδάκια με τους χρυσαυγίτες”.

Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σας δώσουν πλέον κανένα συγχωροχάρτι. Τα τρικ εξαπάτησης τα έχουν μάθει απ’ έξω και ανακατωτά», είπε ο Δ. Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την ανάγκη να μπει ένα «τέλος στη λιτότητα», δεν αφορούν κάποια ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων, αλλά αφορούν άμεσα και έμμεσα την κρατική ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

“Ακόμη και αν μειωθούν οι υπερβολικές απαιτήσεις για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2%, η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί με την επιτάχυνση των προγραμμάτων που εδραιώνουν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, χωρίς δικαιώματα για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους”, ανέφερε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών να δυναμώνουν και να φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ακόμη και μιας γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης.

“Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες, γιατί εγκλωβίζει πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε., που ευθύνονται για τους πολέμους, την προσφυγιά, τη στήριξη του δολοφονικού Ισλαμικού Κράτους, την επαναχάραξη συνόρων, αλλά και την υπόθαλψη της προκλητικότητας και επιθετικότητας της Τουρκίας, που έφτασε να δηλώνει ωμά ότι δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα 18 νησιών του Αιγαίου, να αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης, να μιλάει ανοιχτά για “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, την ίδια στιγμή που προωθείται με γοργούς ρυθμούς και ισχυρές πιέσεις ένα νέο διχοτομικό σχέδιο για το Κυπριακό”, είπε.

Η πολιτική των φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων όχι μόνον δεν αντιμάχεται, αλλά ενισχύει το πολιτικό ρεύμα των εθνικιστικών, ακόμη και φασιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη και αλλού, σημείωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και την πολιτική αναδιάταξη δυνάμεων στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κατηγόρησε ακόμη τους κ.κ. Τσίπρα και Κατρούγκαλο ως υπεύθυνους για την οριστική κατάργηση κάθε αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

“Στόχος σας με τη φορολογία των ακινήτων είναι να δώσετε σε μεγάλους ομίλους την ιδιοκτησία των ακινήτων των λαϊκών ανθρώπων για ένα κομμάτι ψωμί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενους, προσαρμόζει τη λειτουργία των νοσοκομείων στους κανόνες της επιχειρηματικής δράσης, είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Έκανε τέλος λόγο για ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων για ανατροπή της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να τελειώσει η μάταιη αναμονή φιλολαϊκών κυβερνητικών λύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments