Διεθνή

Ν. Κορέα: Διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος

Ν. Κορέα: Διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος
Ο νέος πολιτικός σχηματισμός που θα ανακοινωθεί επίσημα τον Ιανουάριο θα έχει τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην ίδρυση νέου συντηρητικού κόμματος προχωρούν 29 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Σαενούρι οι οποίοι αποχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωί επιχειρώντας να διασώσουν το πολιτικό τους «μέλλον» και να αποφύγουν τη φθορά που προκαλεί το ενδοαστικό σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε την έως πρότινος πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χίε, που αποπέμφθηκε στις 9 Δεκέμβρη με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κορεατικών ΜΜΕ, οι 29 βουλευτές θα προχωρήσουν στις 24 Γενάρη στη δημιουργία του «Νέου Συντηρητικού Κόμματος Μεταρρύθμισης» και στη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η αποχώρησή τους «αυτόματα» έκανε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη το «Δημοκρατικό Κόμμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς διαθέτει πλέον τους περισσότερους βουλευτές (121) στο Κοινοβούλιο. Δεύτερο έρχεται το κυβερνών κόμμα Σαενούρι που διαθέτει πλέον 99 βουλευτές και τρίτο το «Λαϊκό Κόμμα» με 38 βουλευτές.

Ο Τσουνγκ Μπγιάνγκ – Γκαγκ, ένας από τους 29 βουλευτές που αποχώρησε από το κόμμα Σαενούρι, κατηγόρησε ανώτερα κομματικά στελέχη πως «παραμέλησαν τις αξίες ενός πραγματικά συντηρητικού κόμματος» και ότι προσφέρουν «κακές υπηρεσίες» εξακολουθώντας να στηρίζουν την πρώην πρόεδρο Παρκ, η οποία έχει παυθεί από τα καθήκοντά της και έχει αντικατασταθεί προσωρινά από τον πρωθυπουργό Χουάνγκ Κίο Αν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments