Ελλάδα

Άφησαν χωρίς θέρμανση τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα εν μέσω πολικού ψύχους

Άφησαν χωρίς θέρμανση τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα εν μέσω πολικού ψύχους
Βγήκαν στα χιόνια, κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι και έχοντας πράγματα στην πλάτη. Ψάχνουν μέρος, για να ζεσταθούν.

Χαρακτηριστική της απραξίας μίας κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί ως άλλοθι το “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”, είναι η απελπισία των προσφύγων στον καταυλισμό της Μαλακάσας, οι οποίοι έχουν “παγώσει” από το πυκνό χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες, που επικρατούν στην περιοχή. 

Οι ίδιοι πήραν τα παιδιά τους από το χέρι, μάζεψαν τα απαραίτητα από το κέντρο φιλοξενίας και βγήκαν στα χιόνια, προς άγνωστη κατεύθυνση, προκειμένου να βρουν μόνοι τους έναν κατάλληλο χώρο, όπου θα μπορέσουν να ζεσταθούν.

Οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες στη Μαλακάσα, έχουν επανειλημμένως γίνει πρωτοσέλιδο στον ξένο Τύπο, με εικόνες ντροπής να κάνουν τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη χώρα μας, η οποία σηκώνει μεγάλο μέρος της μεταναστευτικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία διατυμπανίζει ότι δείχνει στην πράξη το ευαίσθητο κοινωνικό της πρόσωπο, βοηθώντας τους απελπισμένους μετανάστες και τις οικογένειές τους, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, φαίνεται πως δεν προνόησε για το πώς οι άνθρωποι αυτοί και τα παιδιά τους θα αντέξουν το κρύο τις μέρες του ιστορικού χιονιά και μάλιστα, ενώ ζουν μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές. 

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα της προστασίας των προσφύγων από το τσουχτερό κρύο έχουν φέρει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαλώντας “ψυχρολουσία” στον Γιάννη Μουζάλα, που δέχεται τα “πυρά” των δημάρχων των περιοχών, όπου έχουν στηθεί hot spots, για αδιαφορία και ανικανότητα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα επικρατεί το αδιαχώρητο κι όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέρμανση. Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες εκεί βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση, εν μέσου φοβερού ψύχους, προκαλώντας συνεχώς  επεισόδια.

Το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή στήθηκε στο “πόδι”. Ανάμεσα στους πρόσφυγες, που βιώνουν το χιονιά, γυναίκες σε ενδιαφέρουσα και άρρωστα παιδιά. Οι μετανάστες και οι οικογένειές τους προσπαθούν να ζεσταθούν με φιάλες υγραερίου, τη στιγμή που συγκλονίζει ακόμη η τραγωδία στο hot spot της Μόριας, όπου γιαγιά και εγγονάκι κάηκαν ζωντανοί από έκρηξη φιάλης υγραερίου μέσα σε σκηνή.

Σημειώνεται πως ανάλογα προβλήματα, ενώ οι θερμοκρασίες κυμαίνονται υπό το μηδέν αντιμετώπιζαν και οι μετανάστες στον καταυλισμό της Σούδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments