Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Ηράκλειο: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος
Ηράκλειο: Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Μαρτίου 2017, 11:08 12 Μαρτίου 2017, 11:08

Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, προσφέρουν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ. 

Στo πλαίσιο του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ηρακλείου, στις 13 & 14 Μαρτίου 2017.
Τα ραντεβού κλείνονται με σειρά προτεραιότητας στο τηλέφωνο: 2813-409112 (12.00-15.00).

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Παρά την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών, που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα, που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.2017