Μedia

“Βόμβα” Αλαφούζου που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο

“Βόμβα” Αλαφούζου που αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο
Επανάσταση στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα θέλει να φέρει ο Mr ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», οι ιδιοκτήτες των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών έχουν στα σκαριά μια ένα σχέδιο που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, και περιλαμβάνει τη δημιουργία καλωδιακού μπουκέτου από τα υπάρχοντα ελεύθερα κανάλια.

Το πλάνο που προτίθεται να παρουσιάσει ο κ. Αλαφούζος προβλέπει τη σύσταση μιας ψηφιακής πλατφόρμας πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, στις συχνότητες της οποίας θα προβάλλονται τα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά τους προϊόντα.

Ο στόχος της δημιουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η προσέλκυση περισσότερων διαφημίσεων και κατά συνέπεια εσόδων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε μια εποχή που η διαφημιστική «πίτα» έχει συρρικνωθεί αισθητά εξαιτίας της κάκιστης οικονομικής συγκυρίας.

Το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» διευκρινίζει επίσης και τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας. Οι πολίτες θα αποκτούν πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες καταβάλλοντας ένα αντίτιμο, το οποίο οι καναλάρχες στοχεύουν να είναι αισθητά μικρότερο από αυτά της Nova και της Cosmote TV.

Παράλληλα, το πακέτο είναι πιθανό να συνδυάζεται με υπηρεσίες τηλεφώνου και Ίντερνετ. Όσο για τις ελεύθερες ψηφιακές συχνότητες των καναλιών, θα προβάλλουν κυρίως ταινίες και επαναλήψεις σειρών. Μοναδικό πρόγραμμα που θα προβάλλεται ταυτόχρονα και στο καλωδιακό πακέτο και στις ελεύθερες συχνότητες θα είναι οι ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments