Αθλητισμός

Ίλιτς – Μιλούνοβιτς: «Πιστεύουμε στην άνοδο»

Ίλιτς – Μιλούνοβιτς: «Πιστεύουμε στην άνοδο»
Οι Μπράνα Ίλιτς και Λούκα Μιλούνοβιτς μίλησαν για τη «νέα αρχή» του Άρη με τον Κωστένογλου και τον στόχο της ανόδου στη Super League.

​M;iα αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσαν στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» οι Μπράνα Ίλιτς και Λούκα Μιλούνοβιτς. Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησαν στον Αριστοτέλη Σαββίδη:

-Πώς είναι η κοινή παρουσία σε μια ομάδα μ’ έναν συμπατριώτη;

Μπράνα Ίλιτς: «Εγώ δεν είχα ποτέ Σέρβο μαζί μου στα 5 χρόνια που είμαι στην Ελλάδα. Σίγουρα βοηθά, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά κυρίως για έξω. Να μιλήσεις τη γλώσσα σου, να ανταλλάξεις απόψεις. Έχουμε το ίδιο μυαλό. Με τον Λούκα είχαμε επαφή και από πριν, όσο ακόμη έπαιζε στον Πλατανιά. Εγώ είμαι πιο μεγάλος, τον προσέχω!».

Λούκα Μιλούνοβιτς: «Εγώ είχα τους Στανισάβλιεβιτς και Γκνιάτιτς στον Πλατανιά τον δεύτερο χρόνο. Τον πρώτο χρόνο δεν είχαν κανέναν Σέρβο στην ομάδα και σίγουρα ήταν δύσκολη η προσαρμογή».

-Ανταλλάξατε απόψεις πριν συμφωνήσετε με τον ΑΡΗ;

Μ.Ι.: «Εγώ έκλεισα μια εβδομάδα πριν τον Λούκα και δεν ήξερα ότι υπήρχε περίπτωση να έρθει κι αυτός. Μετά μιλήσαμε και τον έπεισα να συμφωνήσει!».

Λ.Μ.: «Εγώ ήρθα στον ΑΡΗ και για τον Μπράνα! Σίγουρα, δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο».

-Υπάρχει παράδοση στον ΑΡΗ με τους Σέρβους. Αρκετοί σας παρομοιάζουν με το σούπερ δίδυμο Λόντσαρ-Μιλόγεβιτς. Τους γνωρίζετε;

Λ.Μ.: «Ξέρω τον Λόντσαρ, ήταν στην ομάδα απ’ όπου ξεκίνησα ως επαγγελματίας, την ΟΦΚ Βελιγραδίου. Έχω να πω μόνο καλά λόγια γι’ αυτόν».

Μ.Ι: «Ξέραμε και εγώ και ο Λούκα απ’ την αρχή ότι αυτοί οι δύο έχουν παίξει στον ΑΡΗ. Μας έχουν πει ότι έκαναν μεγάλη καριέρα εδώ και ευχή μου είναι να καταφέρουμε να τους ξεπεράσουμε».

-Είστε ήδη αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Αισθάνεστε αυτό τον ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα;

Λ.Μ.: «Νιώθουμε ότι είμαστε κοντά οι δύο λαοί. Απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα αισθάνομαι ότι είμαι σπίτι μου. Είναι λες και είμαι στο Βελιγράδι!».

Μ.Ι.: «Εγώ απ’ την πρώτη ημέρα στα Γιάννινα ένιωσα πολύ άνετα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, να ξέρεις ότι οι Σέρβοι με τους Έλληνες είναι σχεδόν ίδιοι. Κάνουμε τον ίδιο τρόπο ζωής και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην προσαρμογή. Τόσο εγώ, όσο και ο Λούκα έχουμε παίξει και σ’ άλλες χώρες και σου λέω ότι δε θα αλλάζαμε την Ελλάδα με καμία!».

-Έχετε τον ίδιο εκπρόσωπο, τον Ίλια Ίβιτς, ο οποίος επίσης έχει φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ. Έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας το καλοκαίρι;

Μ.Ι.: «Ο Ίλια μας είπε τα καλύτερα για τον ΑΡΗ και τον κόσμο του. Πάνω απ’ όλα είμαστε φίλοι με τον Ίλια και μιλάμε συχνά. Εγώ τον ξέρω από πιο παλιά, πριν συνεργαστούμε επαγγελματικά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ και σίγουρα έπαιξε ρόλο η άποψη του».

-Πάμε στα τωρινά δεδομένα. Τι άποψη έχετε για τον Κωστένογλου;

Μ.Ι.: «Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, όλα προς το καλύτερο. Είναι μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς που δουλεύει η ομάδα και αυτό θα φανεί περισσότερο όσο περνά ο καιρός. Μπορεί ακόμη να μη φαίνεται στις εμφανίσεις μας, αλλά εμείς που είμαστε «από μέσα» ξέρουμε πόσα πράγματα έχουν αλλάξει».

Λ.Ι.: «Όλα είναι διαφορετικά πλέον, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια. Τώρα όλοι έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας και πιστεύω ότι θα γίνει πολύ καλύτερη δουλειά».

-Ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Αναστόπουλο;

Λ.Μ.: «Στο γήπεδο βγαίνουν οι παίκτες. Όταν δεν έρχεται η νίκη, εμείς δεν κερδίζουμε. Αλλά… Δεν ξέρω τι να πω. Ίσως έπαιξε ρόλο και η πολύ μεγάλη περίοδος προετοιμασίας».

Μ.Ι.: «Είναι εύκολο για εμάς να μιλήσουμε για κάποιον που έφυγε, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι όλοι στον ΑΡΗ είμαστε καλοί παίκτες. Απ’ τη στιγμή που η ομάδα δεν έπαιζε καλά για πολλά σερί παιχνίδια, τότε κάποιος έφταιγε. Νομίζω ότι είχαμε ένα πρόγραμμα προπόνησης που δε μας βοηθούσε να δείξουμε την πραγματική αξία μας. Σχεδόν όλοι οι παίκτες είμαστε από Σούπερ Λιγκ και είχαμε συνηθίσει να δουλεύουμε διαφορετικά».

-Πολύ κόσμος τονίζει ότι ομάδα δεν είναι αρκετά σκληρή. Ότι είναι λιγάκι… soft για την κατηγορία.

Μ.Ι.: «Νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό. Σίγουρα είμαστε πιο ποιοτικοί παίκτες απ’ τις άλλες ομάδες, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο στη Φούτμπολ Λιγκ γιατί τα γήπεδα είναι… χωράφια».

-Όμως, και οι άλλες ομάδες στα ίδια γήπεδα παίζουν…

Λ.Μ.: «Εμείς όμως δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που παίζουν αυτοί. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε με κάτω την μπάλα, να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο, με ευκαιρίες, με πάσες, με συνεργασίες. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ στην καριέρα μου με μεγάλες πάσες απ’ την άμυνα και “ξύλο”. Οι άλλες ομάδες έχουν παίκτες που είναι μια ζωή στη Φούτμπολ Λιγκ και γνωρίζουν τις καταστάσεις. Εμείς όχι. Όμως, πρέπει να βάλουμε μυαλό».

Μ.Ι.: «Έχουμε την ποιότητα, αλλά σίγουρα –όπως λες-, πρέπει να μπαίνουμε πιο δυνατά. Αν γίνουμε λίγο πιο δυναμικοί, τότε σε συνδυασμό με το ταλέντο μας θα πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Νομίζω ότι το δείξαμε και απ’ το ματς με τον Αιγινιακό».

-Προλαβαίνει η ομάδα;

Λ.Μ.: «Εγώ πιστεύω σίγουρα. Σου λέω, σίγουρα!»

Μ.Ι.: «Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσουμε να είμαστε τόσο πίσω, αλλά όλοι θα δώσουμε κάτι παραπάνω για να γυρίσουμε την κατάσταση. Δεν υπάρχει ένας που να μην πιστεύει σ’ αυτόν το στόχο. Χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα, αλλά και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Βλέπω πως δουλεύουμε τις τελευταίες ημέρες με τον νέο κόουτς και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

-Εμφανίζεστε και οι δύο πολύ αισιόδοξοι λόγω της παρουσίας του Νίκου Κωστένογλου. Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει;

Λ.Μ.: «Είναι όλα! Το σημαντικότερο είναι η ψυχολογία και ο τρόπος προπόνησης. Προηγουμένως, δε δουλεύαμε όπως έχουμε συνηθίσει. Ο νέος κόουτς μας μιλάει περισσότερο, εξηγεί τις ασκήσεις, είναι πιο μοντέρνος ο τρόπος του».

Μ.Ι.: «Έχει πολλή όρεξη για να αλλάξει τα πράγματα και σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ στο κλίμα και την αυτοπεποίθηση μας. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι πάμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να μας στηρίξει. Πάμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ όσα κάναμε πριν. Είναι ένας άνθρωπος που προσέχει πολύ τις λεπτομέρειες. Οι παίκτες νιώθουμε ότι είμαστε στην αρχή».

-Η διαιτησία είναι ένα θέμα;

Μ.Ι.: «Αυτά δεν είναι δικά μας ζητήματα για να σχολιάσουμε. Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι ακόμη κι αν μας δημιουργούν πρόβλημα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους κερδίζουμε όλους. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δε γίνεται αλλιώς».

-Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, τόσο εξαιτίας της φετινής πορείας, όσο και λόγω των τελευταίων ετών. Περιμένατε περισσότερη στήριξη; Είναι ένα κομμάτι που προσθέτει πίεση;

Λ.Μ.: «Είτε έρχεται ο κόσμος, είτε όχι, εμείς πάλι έχουμε πίεση γιατί ο ΑΡΗΣ πρέπει να ανέβει και εμείς το ξέρουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και εγώ είμαι βέβαιος ότι όταν αυτό συμβεί, ο κόσμος θα έρθει παραπάνω».

Μ.Ι.: «Με την εικόνα που είχε η ομάδα, ήταν λογικό ο κόσμος να μην είναι ικανοποιημένος. Το καταλαβαίνουμε. Όσο για την πίεση, εγώ πάντα έλεγα ότι αν έχεις καθαρό μυαλό μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι καλό για κάθε παίκτη να έχει φανατικούς οπαδούς στο πλευρό του. Θέλουμε να έρθουν να μας βοηθήσουν, ειδικά τώρα που γίνεται μια νέα αρχή και ελπίζω να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις».

-Μπράνα, είσαι έμπειρος, πλέον 32 ετών, ενώ ξέρεις καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βάζεις το χέρι σου στη… φωτιά ότι η ομάδα θα φτάσει στην άνοδο;

«Γι’ αυτό ήρθα στον ΑΡΗ. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει, αλλά ίσως αυτή να είναι η τελευταία μεταγραφή της καριέρας μου. Έχω πετύχει πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω πολλά με τον ΑΡΗ για να μείνω όσο περισσότερο μπορώ. Ποιος ξέρει; Μπορεί να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments