Πολιτική

Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι δανειστές θέλουν ομαδικές απολύσεις και αφορολόγητο 6.000 ευρώ

Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οι δανειστές θέλουν ομαδικές απολύσεις και αφορολόγητο 6.000 ευρώ
Δυσαρέσκεια σκόρπισαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου.

Το κλίμα της υπερπροσπάθειας που καταβάλουν και το ”τείχος” που συναντούν, προσπάθησαν να περιγράψουν οι πουργοί Οικονομικών και Εργασίας, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. 

Αναγκάστηκαν, επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, να παραδεχθούν ότι ο χρονικός ορίζοντας που καταλήγει στην 20η Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας έχει χαθεί. Πρόσθεσαν ότι επόμενος στόχος είναι η παρουσίαση ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.

Εκτός αυτών, τεράστια απόσταση μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των απόψεων των πιστωτών υπάρχει και στο ζήτημα των λεγόμενων αντίμετρων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι οι δανειστές δίνουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ως αντίμετρα. Μεταξύ αυτών είναι τα δωρεάν σχολικά γεύματα ή η ανέγερση και στήριξη νοσοκομείων από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επενδύσει αρκετά στα περίφημα αντίμετρα. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης που μετέχουν στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, φέρονται να ζήτησαν από τους δύο κορυφαίους υπουργούς συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των ανωτάτων καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου αφού είπαν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τα εργασιακά, προσπάθησαν να μεταθέσουν το βάρος στα θετικά αντίμετρα, τα οποία όμως αφενός δεν είναι πολλά και αφετέρου δεν ελαφρύνουν αυτές τις ομάδες που θα υποστούν τα δυσμενή μέτρα. Αφορούν, κυρίως, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ΕΝΦΙΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments