Διεθνή

Πάπας: Βαρύ αμάρτημα η απόλυση!

Πάπας: Βαρύ αμάρτημα η απόλυση!
Ομιλία-έκπληξη του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας ο οποίος χαρακτήρισε «βαρύτατη αμαρτία» την πρακτική των ομαδικών απολύσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις του πλανήτη, προκειμένου να «ολοκληρώσουν τις συγχωνεύσεις τους μέσα από λουκέτα και αναδιαρθρώσεις».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκπλήξει πολλές φορές με τον λόγο του. Αυτή τη φορά, ήταν σαρωτικός: Κατακευραύνωσε τον καπιταλισμό, τις ομαδικές απολύσεις και τα οικονομικά τρικ των πλουσίων με τα οποία απολύουν κόσμο. 

Και μάλλον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ζητήσει τα… αποκόμματα από τις εφημερίδες της Ιταλίας για να τα επικαλεστεί στην επόμενη συνάντηση με την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ που επιθυμεί πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων…

«Διαπράττει βαρύτατο αμάρτημα όποιος στερεί την εργασία από ανθρώπους μέσα από οικονομικά τρικ», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Οι ηγέτες των λαών, όλοι οι υπεύθυνοι, έχουν υποχρέωση να κάνουν το παν, ώστε κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα να μπορούν να δουλεύουν για να έχουν το μέτωπο ψηλά στην κοινωνία και να κοιτούν τους άλλους στα μάτια με αξιοπρέπεια».

Ο Πάπας τα είπε μιλώντας σε εργαζόμενους του δικτύου Sky Italia, συμφερόντων της 21st Century Fox του ομίλου Μέρντοχ που πίγαν να τον επισκεφθούν στο Βατικανό. Του εξέθεσαν το πρόβλημά τους, εξηγώντας ότι στο πλαίσιο «αναδιάρθρωσης» ο όμιλος ανακοίνωσε το κλείσιμο της έδρας στη Ρώμη και τη μεταφορά της στο Μιλάνο, που θα έχει αποτέλεσμα την απόλυση 260 εργαζομένων και την αναγκαστική μετακόμιση άλλων 300 από τη διοικητική στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. 

Ο Φραγκίσκος ευχήθηκε να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα των ιδίων και των οικογενειών τους, κατακεραυνώνοντας τους ισχυρούς του χρήματος, ότι αναλώνονται σε «υποκριτικές φιλανθρωπίες, μετατρέποντας την αγάπη προς τον πλησίον σε σαπουνόπερα».

Οταν η εκκλησία – όποιας πίστης και αίρεσης – μπαίνει στα πραγματικά, καθημερινά προβλήματα, πιστοί και μη τείνουν ευήκοα ώτα στον λόγο των εκπροσώπων της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments