Διεθνή

Σοκ: Κινδυνεύει με ολοκληρωτική κατάρρευση το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

Σοκ: Κινδυνεύει με ολοκληρωτική κατάρρευση το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Ειδικοί στο National Geographic: «Οταν θα πέσει η πτώση δεν είναι θα αργή αλλά καταστροφική».

Προειδοποίηση-σοκ απευθύνουν οι ειδικοί για το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου το οποίο μόλις πριν ένα 24ωρο παραδόθηκε στους προσκυνητές. Ο τάφος του Ιησού βρίσκεται στα πρόθυρα να καταρρεύσει!

Η Τόνια Μοροπούλου, η καθηγήτρια του ΕΜΠ που ήταν η επιβλέπουσα των έργων ανακατασκευής δήλωσε στο National Geographic πως «όταν θα πέσει η πτώση δεν είναι θα αργή αλλά καταστροφική».

Οπως εξηγεί, τα θεμέλια του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στηρίζονται – σε ένα τμήμα τους – σε βράχους που στην αρχαιότητα ήταν λατομείο και το κονίαμα έχει καταρρεύσει μετά από αιώνες υγρασίας. Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν επίσης σήραγγες και κανάλια κάτω από το κουβούκλιο που ενισχύουν τον κίνδυνο της δομικής αστάθειας.

Ετσι, η ομάδα του ΕΜΠ υπό την Τόνια Μοροπούλου, αναζητεί ένα επιπλέον κονδύλι ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στα θεμέλια.

Τα έργα ανακατασκευής κόστισαν 4 εκατ. δολάρια και την Τετάρτη το κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου να παραδόθηκε στους προσκυνητές σε μια επιβλητική τελετή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου αλλά και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments