Πολιτική

Σάλος: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση για την ανεξαρτησία της Δ. Θράκης (pics)

Σάλος: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση για την ανεξαρτησία της Δ. Θράκης (pics)
Τι απαντά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ.

Σάλο προκαλεί η δημοσίευση φωτογραφιών που εμφανίζουν τον μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Ιλχάν Αχμέτ σε εκδήλωση Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Πολλώ μάλλον που ο βουλευτής Ροδόπης απηύθυνε χαιρετισμό με φόντο σημαίες της «Ανεξάρτητης Θράκης» .

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε στην Προύσσα για να μιλήσει σε εκδήλωση του Αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας».

Οταν ανέβηκε στο βήμα είδε ασφαλώς γύρω του τις χαρακτηριστικές πράσινες σημαίες της Δυτικής Θράκης. Ωστόσο, αντί να αποχωρήσει (καθότι και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου), πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στους παρευρισκόμενους.

Λίγες ώρες πριν Τούρκος πανεπιστημιακός σε συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη που διοργάνωσαν οι Γκρίζοι Λύκοι προκαλούσε με μια δήλωσή του, λέγοντας ότι «η Δυτική Θράκη είναι περιοχή τιμής του τουρκικού έθνους».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, με δήλωσή του στο STAR τον καλεί να παραιτηθεί από βουλευτής.

Τι απάντησε ο βουλευτήςΣε δήλωσή του, την οποία διένειμε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Ιλχάν Αχμέτ υποστήριξε: “Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.

Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.

Είναι προφανές, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό site “Star.gr”, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.

Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η πορεία του Από ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη

 Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007, με τη ΝΔ. Στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη με το Ποτάμι, μετά από ένα ατυχές πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ. Εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε και στις 16 Ιανουαρίου εντάχθηκε επισήμως στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά από συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το site tourkikanea.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments