Διεθνή

Προκλητική προσευχή τούρκων εθνικιστών στο προαύλιο της “Μεγάλης Εκκλησίας” (pics)

Προκλητική προσευχή τούρκων εθνικιστών στο προαύλιο της “Μεγάλης Εκκλησίας” (pics)
Με μια προκλητική ενέργεια ξεκίνησαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 564η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που εορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία, δύο εβδομάδες πριν από την 29η Μαΐου.

Ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» απηύθηνε πρόσκληση προς τους πιστούς να συμμετέχουν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πρωινή προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά.

Η πρόσκληση συνοδεύτηκε από την απαίτηση της επαναλειτουργίας του ιστορικού μνημείου της Ορθοδοξίας, και μουσείου από το 1937, ως τζαμί.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν, και προσευχήθηκαν στις 4 τα ξημερώματα στον περίβολο έξω από την Αγιά Σοφιά (ξεχωριστά οι άντρες και οι γυναίκες), φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά» και «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν για αυτό τον σκοπό με πούλμαν.

Μάλιστα, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, ο ιμάμης που λειτούργησε είναι ο Mohammed Ali El-Abbasi, που λειτουργεί σε ένα από τα πιο σημαντικά τζαμιά του μουσουλμανικού κόσμου, στο Meshid-I Aksa της Ιερουσαλήμ. Στην προσευχή συμμετείχε ο πρόεδρος της ένωσης ιερωμένων Συρίας Seyh Usame Er Rifai.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments