Ελλάδα

Αιγαίο: Νέες τουρκικές παραβιάσεις

Αιγαίο: Νέες τουρκικές παραβιάσεις
Ένα ζευγάρι -οπλισμένων- τουρκικών μαχητικών F-16 παραβίασε σήμερα δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

Ένα ζευγάρι -οπλισμένων- τουρκικών μαχητικών F-16 παραβίασε σήμερα δύο φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της συντήρησης της έντασης που έχει επιλέξει η Άγκυρα στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο όπου "έβγαλε" -πάλι- το σκάφος ερευνών Barbaros. Πέραν των παραβιάσεων, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε μια παράβαση Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Τα δύο τουρκικά τζετ εισήλθαν στο ελληνικό FIR από Λήμνο-Λέσβο και εξήλθαν από Λέσβο-Χίο, όχι όμως πριν εμπλακούν στις 10:30 πμ σε εικονική "αερομαχία" με ελληνικά μαχητικά επιφυλακής τα οποία είχαν απογειωθεί για την αναχαίτισή τους από το πολεμικό αεροδρόμιο της Σκύρου. Η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να αφήσει να πέσουν οι τόνοι, τόσο με εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων της όσο και με προκλητικές ενέργειες.

Ήδη, με πορεία για τον κόλπο Μόρφου πλέει το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Σινίφκης ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου ότι θα διενεργήσει έρευνες στον Κόλπο Μόρφου, ως αντίδραση στην γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μιλώντας στους οικονομικούς διευθυντές τουρκικών εφημερίδων, είχε δηλώσει πως η επόμενη αποστολή του Barbaros θα είναι η Μόρφου επικαλούμενος τα "εγγυητικά δικαιώματα" της Τουρκίας και προέβη σε νέες απειλές σε σχέση με τις έρευνες για φυσικό αέριο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments