Αθλητισμός

Το κονέ του ΠΑΟΚ με Ραϊόλα

Το κονέ του ΠΑΟΚ με Ραϊόλα
Η υπόθεση της απόκτησης του Ομάρ Ελ Καντουρί από τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να είναι μια συνηθισμένη μεταγραφική περίπτωση… Aπό την ώρα, που αυτήν εμπλέκεται ένας πολυσυζητημένος ατζέντης, όμως, δεν είναι!

O «χρυσοδάκτυλος» Μίνο Ραϊόλα, κρύβεται πίσω απ΄ αυτή την υπόθεση. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δουλειά μαζί του, κάνει αυτή την υπόθεση ξεχωριστή! Ο Ραϊόλα, άλλωστε, δεν είναι ένας συνηθισμένος ατζέντης. Ούτε καν ένας συνηθισμένος άνθρωπος!

Ο 49χρονος Ιταλός, είναι σήμερα ένας εκ των δύο κορυφαίων ατζέντηδων στον κόσμο. Ο άλλος, είναι ο Ζόρζ Μέντες, ο ατζέντης του Ρονάλντο. Η ιστορία του Ραϊόλα ξεκινά το 1967, όταν γεννήθηκε στο Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας.

Βρέφος ήταν ακόμη, όταν οι γονείς του μετανάστευσαν στο Χάρλεμ της Ολλανδίας και άνοιξαν πιτσαρία. Το «ο γιος του πιτσαδόρου» είναι ακόμη και σήμερα «τιμή του και καμάρι του».

Ο Ραϊόλα μεγάλωσε μέσα στην πιτσαρία και μέσα σ΄ αυτήν έκανε τις πρώτες ποδοσφαιρικές του γνωριμίες. Στα 20 του, παράτησε τις σπουδές στη νομική, για να κάνει ποδοσφαιρικά deal.

Στην πιτσαρία γνώρισε έναν ατζέντη και πήγε να δουλέψει για το γραφείο του. Είχε εμπλοκή στη μεταγραφή του Ράικαρντ από την Μίλαν στη Σπόρτινγκ και έκανε τη μεταγραφή του Μπέργκαμπ από τον Άγιαξ στην Ίντερ. Ήταν μόλις 26 ετών.

Η πρώτη μεγάλη «μπάζα», που έκανε, ήταν το 1996, στα 29 του, όταν πήγε τον Νέντβεντ από την Λάτσιο στη Γιουβέντους. Ήταν η πρώτη αποκλειστικά δική του μεταγραφή.

Τα τελευταία 13 χρόνια είναι ο ατζέντης του Ιμπραήμοβιτς, τον πήγε σε Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, ΠΑΡΙ ΣΖ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο οι μεταγραφές του Σουηδού έκαναν τζίρο 170 εκατομμύρια ευρώ.

«Είχα αγωνία στην πρώτη μας συνάντηση. Περίμενα να δω έναν καλοντυμένο κύριο με χρυσό ρολόι. Ήρθε ένας τύπος με τζιν και Τ-shirt, πήγαμε για φαγητό, παραγγείλαμε για πέντε και άρχισε να κατεβάζει τα σούσι», είπε αργότερα ο Ιμπραήμοβιτς.

Ο Μίνο Ραϊόλα κυκλοφορεί πάντα ντυμένος casual, σε αντίθεση με τον Μέντεζ, που κυκλοφορεί πάντα «στην τρίχα». Ο Ιμπραήμοβιτς χρωστά την καριέρα του στον Ραϊόλα, όπως και πολλοί άλλοι. Ο Μπαλοτέλι για παράδειγμα, τον οποίο κρατά στο ποδόσφαιρο, παρά τις τρέλες του.

Ο Ραϊόλα έσπασε πέρσι το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ, με την μεταγραφή του Πογκμπά από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο του έχει αδυναμία. Απ΄ αυτόν πήρε και τον Μκιταριάν της Ντόρτμουντ με 42.000.000 ευρώ, και φέτος τον Λουκάκου από την Έβερτον με 85.000.000 ευρώ! Στην ατζέντα του είναι ακόμη ο Βεράτι, ο Ματουιντί, ο Πογκμπά και πολλοί άλλοι.

Ο Μουρίνιο τον συμπαθεί, ο Φέργκιουσον δεν ήθελε να τον βλέπει! Ο Ραϊόλα είχε «κλέψει» τον Πογκμπά όταν ήταν πιτσιρίκος στο Μάντσεστερ για να τον πάει στην Γιουβέντους.

«Υπάρχουν ένας – δύο ατζέντηδες που δεν συμπαθώ καθόλου. Τον αντιπάθησα από την πρώτη στιγμή, που τον είδα» δήλωσε ο Σερ Άλεξ για τον δαιμόνιο Ιταλό. 

Ο Ραϊόλα έχει έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο να διαπραγματεύεται και να πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει. Στις αρχές του καλοκαιριού έκανε άνω – κάτω τη Μίλαν, αρνούμενος να ανανεώσει τον Ντοναρούμα και αφήνοντας να διαρρεύσει ότι του χρόνου θα τον πάει ελεύθερο στη Ρεάλ. Αποτέλεσμα; 

Η Μίλαν τα έχωσε χοντρά για να τον κρατήσει και έδωσε και 3.000.000 ευρώ για τρία χρόνια στον αδερφό του, που έπαιζε στον Αστέρα Τρίπολης, για να του κάνει το κέφι!

Ο Μίνο Ραϊόλα είναι ο ατζέντης, που μισούν οι ομάδες που τον έχουν απέναντί τους, και λατρεύουν οι ομάδες, που τον έχουν δίπλα τους. Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία…

Άνοιξε πόρτες στον Ολυμπιακό

Τον Μίνο Ραϊόλα τον προσέγγισε πρώτος ο Ολυμπιακός και μαζί του έκανε καλά deal. Ο Ραϊόλα έφερε στον Πειραιά τον Σλοβάκο Βάις, και με έξι μήνες θητείας στον Ολυμπιακό, τον πήρε στο Κατάρ φέρνοντας στον Πειραιά 5.000.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έπρεπε να αγοράσει κάτι απ΄ αυτόν, και πήρε τον Παϊτίμ Κασάμι.

Ο Ραϊόλα πρωταγωνίστησε σε ένα από τα μεγαλύτερα deal του Ολυμπιακού επί Μαρινάκη, καθώς αυτός πούλησε τον Μήτρογλου στη Φούλαμ. Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι όταν έφυγαν για το Λονδίνο, η εντολή ήταν «μη γυρίσετε με λιγότερα από 12.000.000 ευρώ».

Ο Ιταλός έκανε τα μαγικά του μέσα στα γραφεία της Φούλαμ (όσοι τον έχουν δει να διαπραγματεύεται, λένε πως αυτά που κάνει, δεν γίνονται!) και τελικά το deal για τον Μήτρογλου έκλεισε στα 15.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος αστικός μύθος λέει ότι κάθε φορά, που κολλούσε η διαπραγμάτευση, ο Ραϊόλα πήγαινε σε διπλανή αίθουσα των γραφείων της Φούλαμ και έπαιζε… μπιλιάρδο, μέχρι να ξεκολλήσει η συζήτηση! 

Πηγή : FORZA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments