Διεθνή

Κιλιτσντάρογλου: “Τυραννική” η διακυβέρνηση του Ερντογάν

Κιλιτσντάρογλου: “Τυραννική” η διακυβέρνηση του Ερντογάν
Επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο από τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Για τυρρανική διακυβέρνηση κατηγορεί τον Ερντογάν ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως οι Τούρκοι διψούν για Δικαιοσύνης.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι κυβερνά τη χώρα σαν "τύραννος", τονίζοντας ότι όλοι οι Τούρκοι "διψούν για δικαιοσύνη", στην έναρξη του "Συνεδρίου για τη Δικαιοσύνη" που διοργανώνει στο Τσανάκαλε.

"Δεν υπάρχει δίκαιο, νόμος ή δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα" είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην ομιλία του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του. "Είναι καθήκον μου να απαιτήσω δικαιοσύνη. Είναι καθήκον μου να σταθώ στο πλευρό των αθώων και κατά των τυράννων", πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Ερντογάν για αυταρχική στροφή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016 και τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν με στόχο, εκτός από τους φερόμενους ως πραξικοπηματίες, τα μέσα ενημέρωσης και τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

"Σήμερα μαχόμαστε σε όλα τα μέτωπα", είπε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για τους γκιουλενιστές (τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος), τους Κούρδους αυτονομιστές και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Δεν είναι ένας άνθρωπος αλλά 80 εκατομμύρια (σ.σ. το σύνολο του πληθυσμού) που διψούν για δικαιοσύνη" είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments