Αυτοδιοίκηση

Δήμος Τρικκαίων: Προσφορά εκπαιδευτικού “πακέτου” για τις νέες τεχνολογίες στα σχολεία

Δήμος Τρικκαίων: Προσφορά εκπαιδευτικού “πακέτου” για τις νέες τεχνολογίες στα σχολεία
Ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει στα σχολεία της περιοχής ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πακέτο για τους μαθητές.

Ένα εκπαιδευτικό «πακέτο» που δημιουργεί περιβάλλον μέσα στο οποίο οι μαθητές εξερευνούν, εφευρίσκουν και ανακαλύπτουν, προσφέρει στα σχολεία της περιοχής και στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics, δηλαδή Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), μία πρωτοποριακή δράση που εξοπλίζει τα εργαστήρια των σχολείων με πλήρη πακέτα στους συγκεκριμένους.

Όπως ανακοίνωσε στους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κάθε σχολείο θα αποκτήσει εξοπλισμό, όπως ευρυζωνική σύνδεση, υπολογιστές συγκεκριμένων δυνατοτήτων και απαιτήσεων, πλακέτες προγραμματισμού, κιτ ρομποτικής και οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο στην κατεύθυνση ανάπτυξης αυτής της μορφής μάθησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα διαπιστωθεί ποιοι εκπαιδευτικοί και με ποιον τρόπο θα αναλάβουν να χρησιμοποιήσουν, επιδείξουν και διδάξουν τον σχετικό εξοπλισμό και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκμάθησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments