Οικονομία

Σταθάκης: Εξηγήσεις για την αξιολόγηση και τους πλειστηριασμούς

Σταθάκης: Εξηγήσεις για την αξιολόγηση και τους πλειστηριασμούς
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να κλείσει έως τον Δεκέμβριο και ξεκαθάρισε ότι θα έρθει νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει έως τον Δεκέμβριο, ενώ μέχρι τον Ιούλιο του 2018 θα έχει κλείσει και το πρόγραμμα. 

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» τόνισε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα», ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

Παράλληλα, όσον αφορά την α’ κατοικία και την προστασία της από τους πλειστηριασμούς, διαβεβαίωσε ότι μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας, στα τέλη του έτους, θα έρθει νέα ρύθμιση, την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι όλες οι θέσεις εργασίας στις -υπό απόσχιση από τη ΔΕΗ- λιγνιτικές μονάδες θα διασφαλιστούν, εξηγώντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων.

Πάντως, παραδέχθηκε πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, ενώ για τις υδροηλεκτρικές μονάδες αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments