Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής για πετρελαιοκηλίδα: Η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού

Παναγιώτης Κουρουμπλής για πετρελαιοκηλίδα: Η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί.

«Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τις τραγικές διαστάσεις που έχει λάβει η ρύπανση του Σαρωνικού από τη διαρροή πετρελαίου και την τεράστια πετρελαιοκηλίδα, θέλοντας να αμβλύνει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ατύχημα στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πρωτεύουσας και την κριτική για ολιγωρία της κυβέρνησης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σε 20-25 μέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. «Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε.

Είπε ακόμη πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις εξειδικευμένες εταιρίες.

Για τη στεγανοποίηση του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%. Ερωτηθείς τέλος για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως «όλα ελέγχονται».

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.