Βιβλίο

Αλκυονίδες Μέρες της Ευτυχίας Γιαννάκη

Αλκυονίδες Μέρες της Ευτυχίας Γιαννάκη
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο τη σημερινή Αθήνα. Στο δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος έρχεται αντιμέτωπος με μια δολοφονία στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Αλκυονίδες Μέρες της Ευτυχίας Γιαννάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Μια νεαρή κοπέλα από τη Γκάνα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας την «πρώτη μέρα εκπτώσεων», μια μέρα που το κέντρο ήταν γεμάτο κόσμο. Ο αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του θα κληθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που τυλίγεται σαν κουβάρι γύρω τους, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Ποιος είναι όμως ο θύτης και ποιος το θύμα σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τους πιο αδύναμους; Η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς στοιχεία από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια –ήταν τα χρόνια της ευμάρειας, τα χρόνια της κατασκευής του εμπορικού κέντρου. Την ίδια στιγμή ο αστυνόμος έχει να χειριστεί με ψυχραιμία και διακριτικότητα τη σχέση του με τον γιο του –εκείνος έχει τα δικά του προβλήματα. 

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα 

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι έμοιαζαν λίγο πιο χαλαροί απ’ ό,τι αν γινόταν πόλεμος, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία, Μάλλον αυτή ήταν η πια η καθημερινότητα και κανείς δεν έπαιρνε τον πόλεμο στα σοβαρά. Είχε πλάκα αυτή η σκέψη. Οι κάτοικοι της πόλης μεταμορφώθηκαν σε στρατιώτες και ο πατέρας του σε τραυματία πολέμου. Ήταν ένας τσαλακωμένος ήρωας, ένας μισθοφόρος που έπεσε πολεμώντας σε μια ξένη χώρα. Υπήρχαν πολλοί σαν αυτόν και ήταν διάσπαρτοι στην πόλη. Υπήρχαν και οι γιοι τους που μόλις μάθαιναν να μετρούν. Έτσι, εφαρμόζοντας έναν απλό πολλαπλασιασμό, ένιωσε ότι δεν ήταν μόνος, παρόλο που καθόταν ολομόναχος στον παγωμένο διάδρομο ενός θλιβερού νοσοκομείου». 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά της με τον τίτλο «Χάρντκορ» που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το πρώτο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας είχε τίτλο «Στο Πίσω Κάθισμα» και βραβεύτηκε με το Βραβείο Βιβλίου Public για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς που πέρασε. 

ΤΙΤΛΟΣ: ΑΛΚΥΟΝΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευτυχία Γιαννάκη Εκδόσεις Ίκαρος 

Σελ.: 424 

Τιμή: 15,50 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments