Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για την επένδυση στο Ελληνικό

Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για την επένδυση στο Ελληνικό
Έκτακτο πολιτικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα που προέκυψε με την επένδυση στο Ελληνικό.

Το ζήτημα της αναβολής της συνεδρίασης του ΚΑΣ και η καθυστέρηση της επένδυσης το Ελληνικό φαίνεται πως απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς είναι ένα ζήτημα που ναι μεν θα δημιουργήσει προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να προχωρήσει.

Μια καθυστέρηση θα προκαλέσει ζήτημα με τους θεσμούς και θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Νίκος Φίλης είναι ο μόνος που έχει τοποθετηθεί δημόσια κρούοντας καμπανάκι για νομικά ζήτημα και την τήρηση των κανόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επένδυση στο Ελληνικό

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη στήριξή του στην επένδυση του Ελληνικό.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της.

Το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, δηλώνει την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments