Υγεία

Ιλαρά: 35 νέα κρούσματα σε έξι ημέρες

Ιλαρά: 35 νέα κρούσματα σε έξι ημέρες
Σαρώνει η ιλαρά. 35 νέα κρούσματα της νόσου εκδηλώθηκαν μέσα σε έξι ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας συνεχίζεται καθώς άλλα 35 κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν στον κατάλογο με τα σοβαρά, δηλωθέντα περιστατικά της νόσου, κατά το διάστημα από 6 έως 12 Οκτωβρίου.

Aπό τον περασμένο Μάιο έχουν καταγραφεί 250 κρούσματα ιλαράς -με την πλειονότητα αυτών να έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο δίμηνο.

Oι ειδικοί λένε πως ο αριθμός των κρουσμάτων γενικά ενδέχεται να είναι υπερδιπλάσιος, καθώς δηλώνονται μόνο όσα διαγιγνώσκονται σε νοσοκομεία ή εμφανίζουν επιπλοκές.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει: Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments