Ελλάδα

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία Αφγανών μεταναστών από τον καταυλισμό της Μόριας

Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία Αφγανών μεταναστών από τον καταυλισμό της Μόριας
Στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης δείχνουν διατεθειμένοι να περάσουν τη νύχτα τους περίπου 150 Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες, που πορεύτηκαν σήμερα από τον καταυλισμό της Μόριας στην πόλη.

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους περίπου 150 Αφγανοί μετανάστες, που πορεύτηκαν νωρίτερα από τον καταυλισμό της Μόριας στην πόλη. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στο νησί, οι μετανάστες δείχνουν διατεθειμένη να περάσουν τη νύχτα τους στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Ζητούν τη μεταφορά τους από τη Μόρια, την οποία χαρακτηρίζουν «φυλακή» και «κόλαση», η ασφαλής και σε συνθήκες υγιεινής διαμονή τους στη Λέσβο και η ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει ώστε να μετακινηθούν γρήγορα στην ηπειρωτική Ελλάδα καταρχάς.

Από πλευράς του διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη, τους προτάθηκε, μεταξύ άλλων, οι μεν οικογένειες να μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ από την επόμενη Τρίτη όταν και θα έχουν ετοιμασθεί οι οικίσκοι όπου θα στεγασθούν.

Αυτό όμως εφόσον άμεσα επιστρέψουν στη Μόρια, όπου και θα παραμείνουν υπό εγγυημένες συνθήκες ασφαλείας. Οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές, καθώς, όπως οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται τέτοιες υποσχέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments