Υγεία

Ιλαρά: Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα στη χώρα μας

Ιλαρά: Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα στη χώρα μας
Ένα βρέφος 11 μηνών είναι το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα. Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας καθημερινά.

Ένα ανεμβολίαστο μωρό από την κοινότητα των Ρομά, ηλικίας 11 μηνών, είναι το πρώτο θύμα από ιλαρά στη χώρα μας φέτος, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εν τω μεταξύ με ταχύ ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα της ιλαράς στην Ελλάδα.

Την τελευταία εβδομάδα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δηλώθηκαν 42 κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 326.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων και επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, πλην της Αττικής και της Πελοποννήσου όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των περιστατικών ιλαράς.

Να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 19.000 κρούσματα και 45 θάνατοι.

Πρόγραμμα έκτακτου εμβολιασμού 

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις 19 Σεπτεμβρίου 2017, στον εμβολιασμό των Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς της Περιφέρειας Αττικής προχώρησαν κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Επίσης, η περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη διενέργεια προγράμματος ελέγχου εμβολιαστικής κάλυψης, εξέτασης και εμβολιασμού κατά περίπτωση, σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έλεγξε 500 παιδιά και εμβολίασε 350, όπως ανακοινώθηκε στις 13 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, δομές φιλοξενίας ανήλικων παιδιών, στο 28ο δημοτικό σχολείο της περιοχής καταυλισμού Καποτά, στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειών, κ.α

Τέλος, όπως είχε ανακοινώσει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος στις 17 Οκτωβρίου, περίπου 30.000 εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί σε προσφυγόπουλα, με τα εμβόλια προτεραιότητας, όπως έχουν καθοριστεί από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments