Ελλάδα

Σύλληψη 29χρονου: Το DNA, οι επιθέσεις που ετοίμαζε και η “ενδιάμεση” γιάφκα στα Εξάρχεια (pics)

Σύλληψη 29χρονου: Το DNA, οι επιθέσεις που ετοίμαζε και η “ενδιάμεση” γιάφκα στα Εξάρχεια (pics)
Η αστυνομία ταυτοποίησε το DNA και προχώρησε σε έφοδο σε σπίτι στα Εξάρχεια που εικάζεται ότι ήταν η "ενδιάμεση" γιάφκα, που ετοίμαζε ο 29χρονος Κωντανσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πήρε αναβολή να καταθέσει, μεταξύ άλλων, αύριο τελικά στον ανακριτή για την επιθεση στον Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαϊους αξιωματούχους.

Ο 29χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαϊους αξιωματούχους σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, ετοίμαζε χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, και γι’ αυτό το λόγο είχε αποφασίσει να μεταφέρει τη γιάφκα στα Εξάρχεια, προκειμένου να είναι πιο εύκολος ο τρόπος διαφυγής του.

Η γιάφκα των Εξαρχείων και οι επιθέσεις

Τη νέα γιάφκα στα Εξάρχεια μάλιστα ο 29χρονος την είχε νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία μέσω airbnb μόνο για τις ημερομηνίες από 26 έως 31 Οκτωβρίου, οπότε και εικάζει η αντιτρομοκρατική ότι είχε σχεδιάσει χτύπημα. Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ίσως να λειτουργούσε ως «ενδιάμεση γιάφκα» μέχρι να μεταφερθεί ο οπλισμός σε νέο χώρο καθώς εκτιμούν ότι ο 29χρονος ίσως να είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση και γι’ αυτό να επιχείρησε τη «μετακόμιση» από το διαμέρισμα της Αλκαμένους με ένα ταξί. 

Ο κατηγορούμενος, εικάζεται, ότι θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο σε κοντινή ως προς το διαμέρισμα περιοχή και στη συνέχεια θα πήγαινε στο ισόγειο για να κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα και να αλλάξει ρούχα ώστε να μην εντοπιστεί βάσει περιγραφής από αυτόπτες μάρτυρες.

Το DNA από το 2011

Το DNA του 29χρονου που κατηγορείται για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και για άλλες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και την εποστολή τρομοδέματος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι αρχές είχαν αποθηκευμένο το γεννετικό του υλικό από παλιαότερη σύλληψή του το 2011 από ένα σακίδιο όπου είχε βρεθεί.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα εξής:

-σε πειστήρια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε USB και σε καπέλο τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,

– τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μείγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα – πειστήρια, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Αυτός ο γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Επίσης, τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

– στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που έγινε η έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού που ήταν μέσα σε φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

– σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου

Οι συνήγοροι του 29χρονου ζήτησαν προθεσμία για τον διορισμό τεχνικού συμβούλου εντός 5 ημερών και εάν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από τον κατηγορούμενο δια της βίας γενετικό υλικό, τότε ο συνήγορος του Φραγίσκος Ραγκούσης, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Ο 29χρονος ααμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή για τις πράξεις που του αποδόθηκαν λόγω των ευρημάτων κατά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με το συνήγορό του, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments